Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 jun 2019 / 07:44 uur

Burgerdoden bij raketaanval jihadisten

Zeker twaalf burgers in een dorp in Noordwest-Syrië zijn om het leven gekomen door een raketaanval. Volgens het Syrische staatspersbureau SANA zit de aan al-Qaeda gelieerde Hayat Tahrir al-Sham achter de aanval.

Veertien anderen raakten gewond bij de aanval op al-Wadidi, een dorp ten zuiden van de stad Aleppo dat onder controle van het regime staat. Hayat Tahrir al-Sham bezet delen ten westen van Aleppo en de noordwestelijke provincie Idlib.

Vijf kinderen

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten meldt hetzelfde aantal doden, onder wie vijf kinderen. Ook volgens deze monitorgroep zitten jihadisten achter de aanval.

De aanval komt op het moment dat Syrische strijdkrachten in de nabijgelegen provincies Hama in gevecht zijn met Hayat Tahrir al-Sham. Zaterdag kwamen daar 35 mensen, voornamelijk Syrische militairen, om het leven volgens het Observatorium.

Reageer op artikel:
Burgerdoden bij raketaanval jihadisten
Sluiten