Metro
Metro Nieuws 4 jun 2019 / 10:14 uur

Britse supermarktketen doet verpakkingen in de ban

Geen overload aan plastic verpakkingen meer, maar gewoon je eigen bakjes en bekertjes mee naar de supermarkt. De Britse supermarktketen Waitrose start een proef waarbij klanten hun eigen bakjes kunnen meenemen om hun boodschappen in te vervoeren.

Klanten kunnen in de winkel hun bakjes vullen met producten zoals rijst, pasta en granen. Daarnaast heeft de supermarkt als eerste een ‘pick and mix’ voor bevroren fruit. Producten als wijn en bier zijn ook op een navulbare manier verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor afwasmiddel.

Honderden producten zonder verpakking

De proef met een verpakkingsloze supermarkt vindt plaats in Oxford. Honderden producten zijn daar zonder verpakkingen te krijgen. Het is ook de eerste Britse supermarkt waar klanten bakjes kunnen lenen. Dat kost wel wat borg, maar dat krijgen ze terug zodra de bakjes retour komen.

Goedkoper

De onverpakte producten zouden bovendien goedkoper zijn dan de verpakte varianten. Volgens de Britse supermarkt kan het tot wel 15 procent schelen.

Waitrose wilde naar eigen zeggen „meer doen voor de steeds groter wordende groep klanten die wil winkelen op een duurzame manier.” Met de proef onderzoekt de supermarkt de manier waarop klanten in de toekomst misschien wel boodschappen gaan doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse supermarktketen doet verpakkingen in de ban
Sluiten