Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 27 jun 2019 / 05:47 uur

Brandweer Nederland in nieuw jasje

Brandweer-, jassen, schoenen, waadpakken, mutsen en nekkappen. Nu nog in verschillende soorten en kleuren, maar straks nog maar één. Brandweer Nederland wil één lijn trekken en gaat voor kakikleurig met fluorescerend gele strepen, zo meldt De Telegraaf.

Ook de outfit die op de kazerne wordt gedragen, wordt vervangen voor een donkerblauw uniform met rode balk. Dat tenue kan ook worden gedragen bij ‘lage risico-incidenten’ zoals lichte hulpverlening en liftopsluitingen.

Eenheid

„We willen eenheid uitstralen als brandweer en niet dat onze medewerkers er in iedere regio anders uitzien", stelt Stephan Wevers, voorzitter van Brandweer Nederland. „Eén brandweer, één beeld. Het ene korps heeft een andere outfit dan de ander en dat komt de uniformiteit niet ten goede." De brandweerbaas is blij dat er eindelijk één huisstijl komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brandweer Nederland in nieuw jasje
Sluiten