Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 18 jun 2019 / 17:39 uur

Boris Johnson stap dichter bij opvolging May

Boris Johnson heeft opnieuw veruit de meeste stemmen gekregen in een stemming over de opvolging van premier Theresa May. 126 van de 313 parlementariërs van de Conservatieve Partij stemden voor de oud-burgemeester van Londen.

Johnson kwam bij de eerste ronde van de Conservatieve leiderschapsstrijd ook al als koploper uit de bus. Toen kreeg hij 114 stemmen. De afvalrace gaat door tot nog twee kandidaten over zijn om May op te volgen als partijleider en premier. Dan krijgen circa 160.000 leden van de Conservatieve Partij het laatste woord over wie het land gaat leiden.

Vijf over

Er hadden zich aanvankelijk tien kandidaten gemeld om May op te volgen. Daar zijn er nu nog vijf van over. Oud-brexitminister Dominic Raab kreeg niet genoeg stemmen om door te gaan naar de volgende ronde en is uitgeschakeld.

Premier May, die het kiesdistrict Maidenhead vertegenwoordigt, wil niet zeggen welke kandidaat dinsdag haar stem heeft gekregen. „Zoals ik vorige week al zei: dat gaat jullie niets aan”, zei ze volgens Sky News.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boris Johnson stap dichter bij opvolging May
Sluiten