Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Blendle stopt met betalen per artikel

Digitale kiosk Blendle stopt met het betalen per artikel. Vanaf deze zomer biedt de kiosk alleen nog maar premiumabonnementen aan. Dat zegt directeur Alexander Klöpping in een interview met het AD.

Blendle wil 100.000 abonnees aantrekken. Het premiumabonnement moet aantrekkelijker worden voor lezers. Zo kunnen de abonnees voortaan onbeperkt artikelen lezen uit een groot aantal tijdschriften, zoals Quote en Vrij Nederland.

Onbeperkt toegang tot archief

Verder krijgen lezers onbeperkt toegang tot het archief van 3 miljoen artikelen, zegt Klöpping. De huidige vorm van het abonnement waarin lezers een gepersonaliseerde selectie van krantenartikelen krijgen, blijft bestaan.

Blendle startte met zijn dienst in 2014. Toen bestond het verdienmodel simpelweg uit het betalen per krantenartikel. In 2017 bood Blendle voor het eerst een premiumabonnement aan. Momenteel zijn er in Nederland 60.000 vaste abonnees bij Blendle en honderdduizenden gebruikers die per artikel betalen. Buiten Nederland schrapt Blendle het betalen per artikel nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.