Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 jun 2019 / 07:54 uur

Belgische politie mag weer aan het bier op feesten

Zes jaar lang duurde het algeheel verbod op alcohol bij de Belgische federale politie. Commissaris-generaal Marc De Mesmaeker heeft dat verbod deels teruggedraaid, melden Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. 

Bier hijsen

Nu mag er op feestjes in de kazernes weer eens een biertje opengetrokken worden, en dat is maar goed ook. Want „het totale verbod was rampzalig voor de sociale cohesie", schrijft De Mesmaeker in een interne nota. „Veel goede initiatieven kenmerkend voor de cultuur van de federale politie zijn verdwenen." Met het toestaan van het nuttigen van wat alcoholische versnaperingen wil hij zijn personeel de kans geven „belangrijke carrière- of dienstmomenten te vieren". Op een fatsoenlijke manier, besluit hij.

Vrijdagavonden waren in het verleden „berucht” in de kazernes, er werd dan behoorlijk wat bier naar binnen gegoten. Die avonden komen volgens Het Nieuwsblad dan ook niet terug.

Ook sterke drank maakt geen entree, daar blijft namelijk een verbod op. Ook mag er nooit alcohol tijdens diensttijd worden gedronken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische politie mag weer aan het bier op feesten
Sluiten