Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 4 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Beeld: zware onweersbuien trekken over Nederland

Het KNMI heeft dinsdag code oranje afgegeven vanwege onweersbuiten die vanuit het zuidwesten ons land binnentrokken, in een smalle strook trokken ze in de avond richting het noordwesten.

Inmiddels is slechte weer voorbij in Zeeland en Zuid-Holland, waar het KNMI het waarschuwingsniveau weer heeft teruggeschroefd. Toch is het nog steeds code oranje in een zeer groot deel van Nederland. Imposante wolkenpartijen, stortregens, flitsdisco’s en keiharde knallen spelen een grote rol dinsdagavond. Hoe dit eruit zag? Metro geeft een ‘kijkje’ langs de velden.

Veel bombarie, weinig schade

De Franse hoofdstad was dinsdagmiddag al aan de beurt en dit leverde behoorlijk fraaie plaatjes op. Hoe hevig zou het worden? Het viel allemaal wel mee, in de avond bleek al gauw niet dat dit niet de apocalyptische zondvloed ons definitief van de kaart veegt werd.

De meeste schademeldingen lijken uit Noord-Brabant te komen, hier zijn een aantal bomen ontworteld. Ook had de NS in die provincie moeite met treinen op tijd laten rijden vanwege het slechte weer.

En wanneer je code oranje hoort, weet je zeker; er worden vele fraaie plaatjes en imposante video’s via sociale media gedeeld. Hier een overzicht!

Zeeuws windhoosje?

Natte wandeling

Rotterdam maakt de borst nat

https://twitter.com/dennis_dw/status/1135992387505991681

Haagse timelapse

Flitsend Waalwijk

IJzingwekkend Eindhoven

Spektakel op Schiphol

Rolwolk in Sint-Michelsgestel

Gelders gedonder

Amsterdamse schichten

Zutphens briesje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.