Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 jun 2019 / 06:08 uur

Avondspits druk door Pinksteren, wind en buien

Mensen die met Pinksteren een weekendje weg gaan – en andere weggebruikers – moeten vrijdagmiddag rekening houden met een extra drukke avondspits. Dat komt onder meer omdat veel mensen de weg op gaan om het lange Pinksterweekend ergens anders door te brengen.

Hagel- en onweersbuien

Het KNMI waarschuwt voor hagel- en onweersbuien die in de loop van de middag van het zuidwesten van het land naar het noordoosten trekken. Er kan plaatselijk veel neerslag vallen in korte tijd. Die buien gaan gepaard met (zware) windstoten. Het weerinstituut heeft voor vrijdagmiddag code geel voor het hele land afgegeven.

Piek

De grootste verkeersdrukte wordt verwacht op de wegen naar de Veluwe, het zuiden, naar de kust en naar de veerdiensten richting Waddeneilanden. Ook op de wegen in het midden van het land en Zeeland is het waarschijnlijk tot in de vroege avond druk. De ANWB denkt dat de piek tussen 15.00 en 19.00 uur ligt.

Volgens de ANWB kiezen ook veel mensen voor een verblijf in het buitenland. Duitsland, België en Frankrijk zijn de populairste bestemmingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Avondspits druk door Pinksteren, wind en buien
Sluiten