Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Apple stopt met iTunes

Je kent iTunes vast wel, het platform van Apple waarop je muzieknummers en videobestanden kunt afspelen en kopen. Het bestaat al achttien jaar, maar toch haalt Apple binnenkort de stekker uit het platform. Er blijft geen leegte achter: Apple zal drie nieuwe apps lanceren om zo iTunes te vervangen, meldt het Amerikaanse persagentschap Bloomberg.

Bloomberg brengt ook naar buiten dat Apple het nieuws waarschijnlijk zal aankondigen tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) in San Jose in de Verenigde Staten. Omdat de groeimogelijkheden van de smartphonemarkt beperkt zijn, wil Apple niet langer hebben dat de iPhone de spil van het bedrijf is. Een gevolg daarvan is het verdwijnen van iTunes.

Spotify

Streamingsdienst Spotify is een van de redenen dat iTunes de laatste jaren bijna volledig overbodig is geworden. Al bijna twee decennia konden Apple-gebruikers via iTunes naar muziek en podcasts luisteren en films en tv-programma’s bekijken, maar Apple Music nam een tijdje geleden al de rol van muziekapplicatie voor de iPhone en iPad op zich.

Drie apps

De datum waarop Apple definitief zal stoppen met iTunes is nog niet duidelijk, maar het staat wel vast dat het platform vervangen zal worden door drie apps. Deze apps – Apple Music, Apple TV en Apple Podcasts – bestonden al op de nieuwe iPhones en iPads, maar worden binnenkort ook beschikbaar op de computers van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.