Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 jun 2019 / 05:44 uur

André Rieu redt instrumenten verstandelijk beperkten

Van groot verdriet naar euforische blijdschap binnen een tijdsbestek van slechts vierentwintig uur. Dankzij weldoener André Rieu ging het Haarlemse fanfarekorps voor verstandelijk beperkten ’Blij met Muziek’ donderdagavond volledig uit zijn dak, meldt De Telegraaf.

Schandalig

De dag was in mineur begonnen na de diefstal van de aanhanger met alle instrumenten van de band. André Rieu (69), druk bezig met de voorbereidingen voor zijn twaalf jubileumconcerten op het Vrijthof in Maastricht, las via deze krant over de diefstal en reageerde direct verbolgen op het dramatische nieuws.

„Ik vind dit echt schandalig en daarom heb ik besloten om voor het fanfarekorps nieuwe instrumenten te regelen", aldus de wereldberoemde violist.

Juria van der Lubbe, de voorzitter van het fanfarekorps, reageerde zeer emotioneel op het grote nieuws dat André Rieu voor eigen rekening alle instrumenten gaat vervangen. „Dit is fantastisch en bijna niet te geloven. Wat een lieve man dat hij dit voor ons fanfarekorps gaat doen. Ik ben helemaal confuus."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
André Rieu redt instrumenten verstandelijk beperkten
Sluiten