Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 28 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

AMBER Alert om vermist meisje uit Rotterdam

De politie heeft een AMBER Alert verstuurd vanwege de vermissing van de 12-jarige Hania uit Rotterdam. De politie noemt de vermissing urgent en zorgwekkend. Het meisje is sinds donderdag vermist.

Orthodontist

Ze is rond 12.30 uur vertrokken van haar school aan de Vaandrigstraat in Rotterdam-Crooswijk en zou om 15.00 uur thuis zijn, maar is nooit aangekomen. Ze vertelde haar docent dat ze een afspraak had bij de orthodontist. Uit onderzoek blijkt echter dat ze helemaal geen afspraak had.

Hania heeft halflang donker haar, een witte jurk met bloemenpatroon, witte legging, witte schoenen, zwart jasje en een roze rugzak. Een woordvoerder van de politie meldt dat ze na de verdwijning van het meisje de zaak zijn gaan onderzoeken. „Tijdens dat onderzoek begonnen wij ons grote zorgen te maken om haar welzijn", zegt hij. Daarna is besloten om een AMBER Alert te versturen. Volgens hem is het ook nog totaal onduidelijk waar ze zou kunnen zijn.

Chatcontacten

Familieleden vertelden de politie over eerdere chatcontacten van Hania. Die bleken inmiddels gewist. Andere sporen en onderzoek maakten de zorgen om Hania alleen maar groter. De politie roept mensen op die ook maar iets weten over waar ze kan zijn om contact op te nemen.

De alarmering over haar vermissing werd in de nacht van donderdag op vrijdag verzonden. Vanwege het tijdstip is besloten om de notificatie alleen te versturen naar mensen die ook signalering in de nacht aan hebben staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.