Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 8 jun 2019

Agent showt emotioneel bericht van suïcidaal persoon

Soms is het werk van politieagenten zwaar, maar ook heel dankbaar. Eén van die dankbare dagen was agent Rob van den Berg goed bijgebleven. In januari 2018 redde hij een suïcidaal persoon van de dood. Op LinkedIn deelde hij een lang bericht dat hij van die persoon kreeg op WhatsApp; een bericht dat landelijk viraal gaat.

Persoonlijke groet

„Ik herkende het nummer in eerste instantie niet, maar al snel werd me duidelijk van wie het bericht afkomstig moest zijn", begint hij het bijschrift van het lange bericht, dat begint met een persoonlijke groet naar de agent.

In het persoonlijke bericht naar Rob (wat hij mocht delen met anderen) vertelt de persoon in kwestie dat hij/zij hoopt dat de gedachten van de agent niet te lang zijn vastgehouden. De persoon in kwestie heeft spijt van de nacht waarin die de agent leerde kennen. „Ik ben een enorme egoïst geweest en dat spijt mij!" vertelt de persoon.

Veel gelogen

„De nacht van 9 januari 2018 heb ik veel gelogen, destijds denkende dat het de mensen van wie ik hou zou sparen en mij zou verlichten. Ik wilde dood, graag zelfs, en ik zou liegen als ik ontkende dat mijn hoofd er niet af en toe nog steeds naar verlangt. Maar dankzij u – en natuurlijk de rest van u assisterende collega’s – hebben de mensen waarvan ik hou mij niet hoeven te begraven."

De persoon vervolgt in het verhaal dat hij/zij opgroeide in ‘een generatie van extreme meningen, verdeelde maatschappelijke thema’s en onbegrip voor ideeën die we niet delen.’ „Maar de menselijkheid die u mij toonde toen ik gebroken was, heeft mij geholpen die thema’s te relativeren." In het verhaal wordt verteld dat de persoon nu een zekere vorm van vrede, vertrouwen en blijheid heeft. „Ik leef! Ik heb weer lief, ik uit emoties, ik kus, ik dans, ik lach, ik huil, ik waardeer en ik vecht. Voor vrienden, kennissen, familie en zelfs weer voor mezelf."

Slot op de deur

„Het heeft mij wellicht het slot op mijn deur gekost, maar het heeft mij ook mijn leven gegeven", vervolgt de persoon. „Juist om de versplintering van onze maatschappij te bevechten, hoe logisch ook, wil ik u bedanken. Zonder u was ik dood en had ik niet de mensen kunnen helpen die ik nu wil en kán helpen."

De persoon in kwestie bedankt de agent nogmaals, „voor het redden van mijn leven en voor dat ‘gewoon zien als een deel van uw baan.’"

„U bent een real life superheld, maar zonder het vage maskertje", sluit de persoon de brief af. „Het gaat oké met mij en sommige dagen zijn een strijd, maar door mensen zoals u gaat die strijd gewonnen worden. Bedankt."

Rob vertelt op LinkedIn eerlijk dat hij het bericht ‘met kippenvel van trots en een brok in zijn keel’ heeft gelezen. „Hier doe je het allemaal voor!" sluit hij zijn bericht af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Agent showt emotioneel bericht van suïcidaal persoon
Sluiten