Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

ADO Den Haag niet blij met filmpje DENK op Twitter

ADO Den Haag is not amused met het filmpje dat twee Kamerleden van DENK woensdagavond hebben opgenomen in het groen-gele stadion.

Farid Azarkan en Tunahan Kuzu hebben gefilmd tijdens een groot maatschappelijk evenement, waarbij oud-spelers en politici in het kader van 50 jaar emigratie onder meer in t-shirts van ADO Den Haag tegen elkaar speelden. Het filmpje plaatsten zij vervolgens op Twitter.

Politiek neutraal

Met als gevolg veel boze tongen. ADO Den Haag is dan ook niet te spreken over de actie van de twee DENK-leden. „We keuren het af dat de opnames zonder onze toestemming en met een associatie naar onze club gemaakt zijn. We betreuren de situatie en benadrukken dat onze club te allen tijde politiek neutraal zal zijn en blijven", aldus de Haagse voetbalclub op hun Twitter-kanaal.

Twitterhooligans

Daarop volgde een reactie van Kuzu. Hij vindt het jammer dat „het bestuur van een schitterende club als ADO Den Haag zich laat gijzelen door een handjevol twitterhooligans onder leiding van boosdoener John van Zweden". Daarbij legt hij de nadruk op de verbinding, de viering van de arbeidsmigratie en de "uitstekende maatschappelijke verantwoordelijkheid die ADO Den Haag neemt in wijken zoals de Schilderswijk en Transvaal."

John van Zweden, bekend aanhanger van ADO Den Haag, sprak via Twitter zijn mening uit over het filmpje van de partij. Hij noemde het een actie van "twee clowns" en kreeg veel bijval over zijn ergernis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.