Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Zwemtocht Maarten van der Weijden live te volgen

Vrijdag 21 juni zal Maarten van der Weijden opnieuw een poging doen om 200 kilometer te zwemmen. Zijn dappere poging zal live uitgezonden worden door de NOS. De Olympisch kampioen hoopt op deze manier geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Op NPO1 zal zijn zwemtocht live te volgen zijn. Ook is zaterdag de rechtstreekse registratie te zien van de duizenden zwemmers die Van der Weijden vanaf Stavoren zullen steunen. Mocht Van der Weijden de finish halen, dan zullen ook daar camera’s bij aanwezig zijn.

Veel geleerd

De zwemmer moest zijn Elfstedenzwemtocht vorig jaar voortijdig opgeven. Na 163 kilometer had het lichaam van de voormalig kankerpatiënt er genoeg van. Toch was de tocht niet voor niets en haalde de zwemmer 5 miljoen euro binnen.

Van der Weijden zegt veel van zijn eerste poging geleerd te hebben en dat hij daar bij zijn tweede poging de vruchten van hoopt te plukken. Zo begint hij zijn zwemtocht dit jaar in juni, in plaats van augustus, in de hoop meer kans op succes te hebben. Zo had Van der Weijden moeite met de nachten en in juni zijn deze korter. Ander voordeel is dat het water in juni relatief koud is en de waterkwaliteit beter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.