Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 mei 2019 / 11:44 uur

Wielrenner rijdt opzettelijk e-bikers aan

Een 29-jarige man uit Leersum is opgepakt omdat hij ervan wordt verdacht de afgelopen maanden in Zeist en omgeving meerdere mensen op een elektrische fiets bewust omver te hebben gereden. Hij sjeesde er op zijn racefiets na de aanrijdingen vandoor zonder zich om zijn slachtoffers te bekommeren, aldus de politie.

Zware mishandeling

De meest recente aanrijding was tien dagen geleden op de Arnhemse Bovenweg in Zeist. Toen was een 53-jarige e-fietser uit Driebergen zijn doelwit. Deze man viel en brak een sleutelbeen. De dader reed door en verdween spoorloos.

Onderzoek hierna leidde tot de aanhouding. De Leersummer wordt verdacht van zware mishandeling. Waarom hij de mensen bewust aanreed is nog niet duidelijk. Hij is donderdag opgepakt en zit vrijdag nog in de cel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wielrenner rijdt opzettelijk e-bikers aan
Sluiten