Naomi Defoer
Naomi Defoer Nieuws 12 mei 2019 / 18:00 uur

Wieken van dichtbij bekeken op Nationale Molendag

Wind, water, elektriciteit of een sterk persoon. Het zijn een aantal manieren om een molen aan te drijven. Afgelopen zaterdag en zondag maakten 130.000 mensen het mee tijdens de Nationale Molendag. Het aantal bezoekers is een record, meldt organisator De Hollandsche Molen.

780 molenaars deden mee aan het jaarlijkse evenement bestaande uit: informatie, activiteiten zoals vaartochten, demonstraties en oude ambachten en markten. Voor de kleinste waren er bouwplaten.

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Vorig jaar kwamen er vijfduizend mensen minder af op de dag dan vorig jaar. Dat De Hollandsche Molen hart voor molens heeft, blijkt uit de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. De vereniging kreeg 150.000 euro vanwege het in stand houden van de wind-en watermolens in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wieken van dichtbij bekeken op Nationale Molendag
Sluiten