Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Vrouw bekoopt date met 15 maanden cel

Een date tussen een 36-jarige vrouw uit Peru en een man uit Gouda is alles behalve gezellig afgelopen. De vrouw is veroordeeld tot vijftien maanden cel, omdat ze de man drogeerde en hem vervolgens bestal. De rechtbank in Den Haag achtte bewezen dat de vrouw dit met voorbedachten rade heeft gedaan en gaat uit van diefstal met geweld en het benadelen van de gezondheid van het slachtoffer.

Ze heeft dit waarschijnlijk ook bij andere mannen gedaan die ze via Tinder had ontmoet, maar daar werden om verschillende redenen geen aangiftes van gedaan, stelde de rechtbank. Er was achttien maanden celstraf geëist.

Zwaar kalmeringsmiddel in bier

Verdachte Katherine C.G. heeft toegegeven dat ze in februari het zware kalmeringsmiddel clonazepam in het biertje van de man had gedaan toen ze in een café in Gouda zaten. Toen de man opeens onwel werd, pikte ze enkele tientjes en een bankpas uit zijn portemonnee.

Ze ontkende dat ze dit vooraf van plan was maar zei dat ze dit in een opwelling had gedaan, omdat ze geld nodig had voor de terugreis naar Peru. Net als de officier van justitie achtte ook de rechtbank dit ongeloofwaardig. Ze wees erop dat de vrouw zeker honderd van deze pillen bij zich had, die ze op verschillende plekken had verstopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.