Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 mei 2019 / 08:05 uur

Vrachtschip met drijvend drugslab bijna gezonken

De ontmanteling van een drijvend drugslab in Moerdijk is vrijdagnacht hectisch verlopen. Er stroomde ineens water het scheepsruim van het drijvende crystal meth lab binnen.

De politie vermoedt dat sabotage aan de boot is gepleegd. Uit onderzoek bleek dat een soort boobytrap was geactiveerd. Een pomp was vermoedelijk op afstand in werking gesteld, waardoor de boot kort na middernacht water begon te maken tijdens de ontmanteling van het drugslab.

Chemicaliën

Het water stroomde in rap tempo het schip binnen. Medewerkers van de hulpdiensten moesten hun werkzaamheden staken en de boot verlaten. Rijkswaterstaat legde daarna een soort scherm om het schip om verspreiding van chemicaliën en brandstof te voorkomen.

Toen de pomp stopte, konden de hulpdiensten maatregelen nemen om het verder zinken van het schip te voorkomen. De ontmanteling van het drugslab wordt zaterdag voortgezet.

Aangehouden

De bemanning van een politieboot ontdekte het lab op het schip vrijdag tijdens een controle. Vier mannen zijn aangehouden, onder wie de 65-jarige schipper uit Breda. De andere opgepakte mannen zijn in Mexico geboren.

Reageer op artikel:
Vrachtschip met drijvend drugslab bijna gezonken
Sluiten