Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Verstappen pakt derde plek bij de GP van Spanje

Max Verstappen kan terugkijken op een verdienstelijke race op het circuit van Barcelona. De Limburgse coureur startte op plaats vier en wist uiteindelijk op het podium te eindigen. Hij kwam als derde over de finish gereden.

De eerste twee plekken waren voor de rijders van Mercedes; Louis Hamilton won zondagmiddag zijn derde race en kan de GP van Spanje van dit jaar op zijn naam schrijven, zijn teamgenoot Valtteri Bottas eindigde op de tweede plaats. Verstappen won naast zijn derde plek ook nog de prijs voor coureur van de dag.

De inhaalactie van Hamilton in de eerste ronde ©ANP

Podiumplek

Verstappen startte op de vierde positie, maar schoof in de eerste ronde al op naar de derde plaats. In het gedrang in de eerste bochten passeerde hij Sebastian Vettel van Ferrari. Hamilton vertrok vanaf de tweede startpositie en trok sneller op dan zijn teamgenoot Bottas vanaf poleposition. Voor de eerste bocht was de Brit er voorbij en zijn voorsprong is hierna niet meer in gevaar gekomen.

Na de inzet van de safety car, kwam de tweede plek voor Verstappen in zicht. Bottas liet zich echter niet van zijn plek beroven en voorkwam dat de Nederlander hem passeerde. Sebastian Vettel deed eveneens een poging om zijn concurrenten te voorbij te gaan, maar ook dit werd in de kiem gesmoord. De Duitser eindigde op een vierde plek, zijn teamgenoot Leclerc werd vijfde.

https://twitter.com/FormulaOne_Esp/status/1127592118392885248

Hamilton passeert Bottas

Lewis Hamilton was in Spanje niet te passeren en haalde de maximale score; hij eindigde op de eerste plek en noteerde de snelste rondetijd. Hierdoor passeert hij Bottas op de samengestelde ranglijst van dit seizoen, op dit moment heeft hij 112 punten.

Sebastian Vettel raakt zijn derde plek op de ranglijst kwijt aan Max Verstappen. De Nederlandse coureur eindigde dit seizoen drie maal als vierde en is nu voor de tweede keer op het podium geëindigd in 2019, eerder lukte dit hem al in Australië.

Verstappen kijkt met een tevreden gevoel terug op de race in Barcelona. „Ik heb gereden voor wat ik waard was en een overwinning zat er niet in," zo liet hij weten in een reactie. Deze derde plek is aanzienlijk beter dan zijn notering van vorig jaar toen hij door een hoop motorpech vaak uitviel. Na een tegenvallende eerste helft van het seizoen werd hij uiteindelijk toch nog vierde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.