Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 mei 2019 / 15:17 uur

Verstappen eindigt vierde in Monaco door tijdstraf

Hoewel hij als tweede over de streep kwam, zat er zondag geen podiumplaats in voor Max Verstappen. Een straftijd van 5 seconden gooide roet in het eten.

Hierdoor eindigde de Limburgse Redbull coureur als vierde in de race over het beroemde stratencircuit van het prinsdom. De winst ging voor de vierde keer dit seizoen naar de Brit Lewis Hamilton.

Spannende slotfase

De regerend wereldkampioen van Mercedes reed dik zestig ronden met Verstappen dicht op zijn achterwielen, maar hield stand tot aan de finish. Een ultieme inhaalpoging van Verstappen in de chicane na de tunnel mislukte.

Verstappen kreeg de 5 seconden aan zijn broek meteen na zijn eerste en enige bandenwissel in de pitstraat. Hij haalde bij het wegrijden Valtteri Bottas in en schoof door van de derde naar de tweede plek, maar hij gaf de Fin van Mercedes te weinig ruimte.

De straftijd kwam erbij na de finish, waardoor Sebastian Vettel van Ferrari als tweede werd geklasseerd en Bottas als derde. Hamilton verstevigde door zijn 77e overwinning in een grand prix zijn leidende positie in het wereldkampioenschap van de Formule 1. De Brit staat nu op kop met 112 punten. Verstappen staat met 66 punten op de derde plaats met een flinke achterstand op de beide Mercedessen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen eindigt vierde in Monaco door tijdstraf
Sluiten