Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 22 mei 2019 / 20:24 uur

Uitslag Eurovisiesongfestival klopte niet

Omdat de jury van Wit-Rusland een fout heeft gemaakt bij het uitdelen van de punten afgelopen zaterdag, is de uitslag van het Songfestival veranderd. Organisatie EBU heeft woensdag de aangepaste uitslag bekendgemaakt. De top vier, met winnaar Duncan, blijft echter ongewijzigd.

Verkeerde punten

Wit-Rusland gaf per ongeluk de verkeerde punten aan de verkeerde landen. Zo kreeg bijvoorbeeld Israël twaalf punten, die hadden eigenlijk naar Malta moeten gaan. Duncan Laurence krijgt er zes punten bij waardoor Nederland nu met 498 punten is geëindigd.

De eindstand ziet er nu voor veel landen anders uit. Zo staat Zweden nu op nummer vijf in de lijst van 26 deelnemers. Noorwegen, oorspronkelijk vijfde, moet het nu met een zesde plek doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uitslag Eurovisiesongfestival klopte niet
Sluiten