Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 13 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Twitter deelde zonder toestemming gegevens

Twitter heeft gegevens van sommige gebruikers gedeeld met anderen, zonder dat de gebruikers daar toestemming voor gaven. Dat bracht Twitter maandag zelf naar buiten in een tweet. Het socialemediaplatform deelde de locatie van gebruikers.

Het is niet bekend om hoeveel Twitteraars het gaat. Twitter heeft ook niet gezegd bij wie de informatie is terechtgekomen, alleen dat het om een „vertrouwde partner" gaat.

Gebruikers op de hoogte gebracht

Twitter heeft de getroffen gebruikers op de hoogte gebracht. Het gaat om mensen die de Twitter-app voor iPhones en iPads gebruikten. In die app beheren gebruikers meerdere Twitter-accounts tegelijk. Wanneer iemand had ingesteld dat Twitter de locatiegegevens van één account mocht verzamelen, deed Twitter dat ook bij de andere accounts. „Per ongeluk", aldus Twitter.

Die verzamelde locatiegegevens werden gedeeld met een andere organisatie. De data waren niet heel nauwkeurig en de identiteit van gebruikers kon er niet uit worden afgeleid, benadrukt Twitter. De ontvanger zou de informatie inmiddels hebben verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter deelde zonder toestemming gegevens
Sluiten