Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mei 2019 / 10:10 uur

Twee kleine Maleise beren geboren in Burgers’ Zoo

Voor het eerst in Nederland zijn er twee Maleise beren geboren. Dat gebeurde in dierenpark Burgers’ Zoo in Arnhem. In Europa leven 38 Maleise beren in dierentuinen.

Kritiek

De tweeling is in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei 2019 geboren, in een speciaal ontworpen kraamverblijf. De beertjes kwamen naakt, blind en hulpeloos ter wereld. De eerste dagen zijn kritiek, daarom hebben de dierverzorgers moeder en jongen eerst volledig met rust gelaten.

Op de foto van het dierenpark zijn twee kleine figuurtjes naast de moederbeer te zien, dat is de tweeling.

Zeldzaam

De geboortes zijn gevolg van een fokprogramma voor de Maleise beer, waar het dierenpark aan meedoet. De Maleise beer is een van de zeldzaamste berensoorten en wordt in het wild bedreigd door jacht. Eind vorig jaar heeft Burgers’ Zoo een beer laten komen uit een Schotse dierentuin, om de twee vrouwtjes in Arnhem te bevruchten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twee kleine Maleise beren geboren in Burgers’ Zoo
Sluiten