Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Nieuws 2 mei 2019 / 08:17 uur

‘Twee doden bij protesten in Venezuela’

Bij de recente protesten tegen de regering van Nicolás Maduro zijn twee mensen om het leven gekomen. Dit zegt de zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó. De interim-president baseert zich op informatie van het Observatorium voor Sociale Conflicten (OVCS).

Regeringstrouwe troepen

Volgens de mensenrechtenorganisatie werd een 24-jarige vrouw dinsdag gedood in Aragua, een deelstaat. Woensdag overleed een 27-jarige vrouw in de hoofdstad Caracas. Op 1 mei werd zij, volgens de OVCS, door kogels in haar hoofd geraakt. Ze bezweek later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Guaidó houdt regeringstrouwe troepen verantwoordelijk voor de dood van de twee vrouwen. De strijdkrachten van het land staan namelijk officieel nog steeds achter de socialistische regering van Maduro.

‘Operatie Vrijheid’

De interim-president had de bevolking dinsdag opgeroepen om zijn Operatie Vrijheid te steunen, waarna duizenden mensen de straat op gingen. Met deze operatie wilde Guaidó de regering omver werpen.

Op 1 mei werden er meerdere massademonstraties gehouden, zowel door aanhangers van de oppositie als aanhangers van de regering. Volgens het OVCS zijn er op beide dagen meer dan 230 mensen gewond geraakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Twee doden bij protesten in Venezuela’
Sluiten