Metro
Metro Nieuws 23 mei 2019 / 12:14 uur

Twaalfjarige bekent overvallen met neppistool

Opmerkelijk nieuws uit Duitsland: daar heeft een 12-jarig jongetje met een neppistool winkels geprobeerd te overvallen. Het jongetje heeft bekend dat hij samen met een drietal anderen drie pogingen tot overval heeft gepleegd in het Duitse Stolberg. Met een speelgoedpistool als dreigmiddel trachtte de groep tevergeefs geld buit te maken.

12-jarige bendeleider

De 12-jarige leider van de bende is tevens de jongste, de anderen zijn 14, 15 en 17 jaar. De oudere bendeleden probeerden eerst nog met alleen het wapen en zonder woorden duidelijk te maken dat ze rovers zijn, zo meldt de politie van Aken, waar Stolberg onder valt. Bij de tweede poging tot overal werd „overval" geroepen en bij de laatste poging werd daar nog „geld, hier!" aan toegevoegd.

De politie van Aken zegt donderdag dat de bende na onderzoek ook nog is verdacht van meerdere strafbare daden: ernstige mishandeling, diefstal en huisvredebreuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twaalfjarige bekent overvallen met neppistool
Sluiten