In het nieuws

Topless tappen voor Max Verstappen

Topless tappen voor Max Verstappen

Max Verstappen tijdens de Spaanse Grand Prix op het Catalaanse circuit. Foto: AFP - Pau Barrena

Foto van 'Tim van der Steen'

14 MEI 2019

Het gonst door de straten van Zandvoort: 'De Grand Prix van Formule 1 komt terug.' Inwoners zijn het erover eens: de vraag is niet of, maar wanneer de kogel definitief door de kerk wordt gejaagd.

Vandaag, 14 mei, lijkt die dag te zijn dat de droom werkelijkheid wordt. Dat kan haast niet anders als je alle berichtgeving ziet. Zelfs Max Verstappen zei gisteren in De Telegraaf dat het zo mooi is dat Zandvoort terugkeert op de F1-kalender.

Topless tappen voor Max Verstappen

Een luchtopname van Circuit Zandvoort. Het circuit hoeft maar enkele kleine ingrepen uit te voeren om het weer geschikt te maken voor een grand prix in de Formule 1 in 2020. ANP - Frank Maters

Zandvoort ademt Formule 1. Van de Walk Of Fame-gedenkstenen in de betegeling van de Kerkstraat, tot straatnamen, werkkleding van horecapersoneel en cadeauwinkels. De badplaats maakt onmiskenbaar deel uit van de rijke geschiedenis die de autosport kent, maar moest het ruim dertig jaar stellen zonder Grote Prijs op hun eigen asfalt. Het wachten lijkt nu voorbij, de gebeden verhoord, vrijwel alle vlaggen waaien eindelijk in de goede richting.

Fundament

Het fundament is al gelegd in de Tweede Wereldoorlog, letterlijk. Burgemeester Henri van Alphen wilde Zandvoort op de kaart zetten met autoraces. De eerste bolides scheurden al in 1939 met 60 coureurs tegelijk door de dorpsstraten. Het circuit zelf liet nog even op zich wachten, daar stak de Duitse bezetting een stokje voor. Toen zij ruim 400 woningen en 60 hotels tegen de vlakte werkten voor een beter uitzicht op aankomende vijanden over zee, suggereerde Van Alphen om het puin langs de duinen te storten.

Daar kon een brede boulevard worden aangelegd, waarover de bezetter kon paraderen na de overwinning op de geallieerden. Gewiekst, dat werd het fundament voor het circuit van Zandvoort. Na de oorlog zou het nog enkele jaren duren voordat het parcours af was, maar in 1948 werd de eerste Grand Prix van Zandvoort verreden en gewonnen door een Thaise prins in een oude Maserati. Vanaf 1952 tot midden jaren tachtig telden behaalde punten op het circuit van Zandvoort mee voor het WK. Legendarische coureurs als Niki Lauda, Alain Prost en Ayrton Senna stonden in 1985 op het laatste Zandvoortse F1-podium, daarna werd het stil.

Ondernemers sorteren voor

Toen Formule 1-commentator Olav Mol op tv liet vallen dat de FOM, het Formula One Management, een harinkje zou komen happen in Zandvoort, stroomden de telefoontjes al binnen bij het Amsterdam Beach Hotel. Hoewel sommige Zandvoorters de naam maar niets vinden, wordt het dorp vanuit de hoofdstad vaak gepromoot als Amsterdams strand. Op zich niet gek, vanaf Amsterdam Centraal is het een half uur met de trein naar Zandvoort. Vanaf daar wandel je in een paar minuten naar het strand, of via de Burgemeester van Alphenstraat naar het circuit.

Topless tappen voor Max Verstappen

Hoteleigenaresse Suzanne Jansen, de voorbereidingen voor het Formule 1 seizoen in Zandvoort zijn al in gang gezet. Foto: Tim van der Steen

„We hadden al drie keer vol kunnen zitten”, zegt hoteleigenaresse Suzanne Jansen (38) enthousiast. „Data waren nog niet bekend, over prijzen hadden we nog niet eens nagedacht. ‘Maakt me niet uit’, zeiden ze. ‘Zet me maar op de lijst.” Mogelijk bieden gehuurde stapelbedden straks ruimte voor extra fans in het kleine hotel, een man of duizend hoopt Jansen zelfs te huisvesten op een naburige gelegenheidscamping.

Bier en tieten

„Iedereen wacht natuurlijk op de definitieve aankondiging. Het is gissen, maar we denken dat die deze week komt.” Maar dat weerhield haar er natuurlijk niet van alvast wilde plannen te beramen. „Eerder hadden we hier topless vrouwen achter de bar, waarom zouden we dat nu niet doen? Het blijft toch een mannenevenement. Op het circuit is het op een gegeven moment afgelopen, waar houd je hen dan mee bezig op het plein? Bier en vrouwen.”

Stadion voor Verstappen

Jansen is zeker niet de enige ondernemer die voorsorteert op de rentree van de Formule 1. Bij lunchroom Rabbel stroomt brandstof door de aderen. De ogen van eigenaar Marcel Busscher (48) vatten vlam bij het ophalen van herinneringen aan de V12-bolides die zijn jeugd opluisterden. „Nederland heeft een held nodig. Nu de internationale voetbalprestaties uitblijven, scharen we ons massaal achter Formule 1.”

Topless tappen voor Max Verstappen

Marcel Busscher (in auto) stak zijn team in F1-geïnspireerde werkkleding. Hier op de foto in de pitstop op het Circuit van Zandvoort.

Alle lichten staan op groen, de frisse Max Verstappen gaf de sport een enorme boost toen hij in 2016 als achttienjarige de jongste Grand Prix-winnaar ooit werd. „Hij verdient nu een Nederlands stadion, dat is het circuit van Zandvoort.”

De liefde wordt ook niet onder stoelen of banken gestoken. Busscher paste onder meer de bedrijfskleding aan. Wie aan het Kerkplein neerstrijkt voor een pitstop en een tosti, lijkt er zo zijn banden te kunnen laten verwisselen. Voor de gelegenheid bottelde hij ook Pitspils, ‘het snelste biertje van Nederland’. Hij overhandigde de eerste flessen aan de burgemeester en de gemeenteraad, begeleid door een betoog voor de terugkeer van Formule 1 in de badplaats.

Piekmoment

„Je zag het drie jaar geleden. Voor het weekend hadden we ingekocht, toen won Max zijn eerste race.” Volgens medewerker Patrick Verkruisen (34) leggen de prestaties van Verstappen de raceminded cadeauzaak Pole Position geen windeieren. „Voor ons was het niet aan te slepen, alles wat we hadden liggen, was weg dat weekend.” Momenteel zijn de Jumbo Racedagen het piekmoment voor de winkel, daarvoor is het dit weekend weer raak. Volgend jaar zal dat waarschijnlijk de GP zijn.

Topless tappen voor Max Verstappen

Racefan Patrick Verkruisen, voor de Red Bull kleding in racewinkel Pole Position. Foto: Tim van der Steen

Die hoopt Verkruisen niet vanuit de winkel mee te maken. „Ik werk ook al ruim vijftien jaar op het circuit, als baanofficial.” Deze mannen met de vlaggen langs de kant van het circuit hebben natuurlijk het beste zicht van iedereen, beter nog dan het publiek op de tribune. De mooiste plek om te staan? „Insturen Scheivlak, die blinde bocht schuin naar beneden. Dan heb ik ook nog eens de radio aan, dus ik hoor alles wat er gebeurt op de rest van de baan.”

Beren op de weg

De stemmen voor terugkeer van de Grand Prix in Zandvoort zijn niet unaniem. Bewonersplatform Rust Bij De Kust roert zich uiteraard. Volgens de lokale bevolking is dit vooral een vocale minderheid die de het geronk van de Formule 1-bolides niet op waarde kan schatten. Een veelgehoorde mening: dat zijn mensen van buitenaf, geen Zandvoorters van origine. Het circuit ligt hier al ruim zeventig jaar, dat wist je toen je hier kwam wonen. Bovendien gaat het maar om een paar dagen per jaar!

Ook logistiek worden de nodige kanttekeningen geplaatst bij het evenement. Voorstanders menen dat de NS met een paar extra lange dubbeldekkers in no-time in staat moet zijn om duizenden bezoekers af en aan te voeren. Volgens de Nederlandse Spoorwegen is de treinverbinding naar Zandvoort hier alleen niet op berekend.

Topless tappen voor Max Verstappen

Max Verstappen finisht derde op het Catalaanse circuit. Foto: AFP - Pierre-Philippe Marcou

Op dit moment worden er hoogstens 5000 reizigers per dag naar de badplaats vervoerd, tijdens het Formule 1-weekend wordt dagelijks het tienvoudige verwacht. De NS wil daarvoor twaalf treinen per uur laten rijden, maar dat kunnen de bovenleidingen nog niet aan.

Op het circuit zelf maakt men zich daar schijnbaar niet zo druk over. Tussen de ronkende motoren door worden al wilde theorieën over de paddock geslingerd. Zo zou een consortium uit Rotterdam garant staan voor alle investeringen, de eerste tweehonderd miljoen zijn schijnbaar al gedekt. Een ondernemer wil kennelijk kunststof rijplaten neerleggen over het zes kilometer lange strand tussen Zandvoort en IJmuiden, zo kunnen bussen de bezoekers op- en neer pendelen. En als we deze heren mogen geloven, is er al een cruiseschip geregeld om 4.000 gasten te huisvesten voor het Zandvoortse strand zelf.

Max Verstappen Experience

Freek van der Mije (48) voetbalt bij SV Zandvoort, hun velden liggen pal naast het circuit. „Het is een behoorlijk hype nu. We zijn al door verschillende partijen benaderd of wij onze velden willen verhuren. Alle voetbalverenigingen hebben gevraagd of zij hun tentje hier mogen opzetten.” Grotere partijen die interesse tonen: Max Verstappen Holland en... Red Bull. Die laatste gegadigde, en eigenaar van het team waarvoor de jonge coureur rijdt, schijnt van plan te zijn een hele Max Verstappen-experience op het voetbalveld te plaatsen. Leuk detail: Van der Mije voetbalt in hetzelfde team als Jan Lammers, de oud F1-coureur en tevens beoogde directeur voor de Dutch Grand Prix Zandvoort, mits deze hier terugkeert. „Hij mag niets loslaten natuurlijk, daar sarren we hem wel mee.”

Topless tappen voor Max Verstappen

Max Verstappen. Foto: EPA - Enric Fontcuberta

Er moeten nog een paar drempels getrotseerd worden, of het nu om huisvesting en vervoer van fans gaat of het circuit waar toch echt nog een paar aanpassingen aan moeten worden gedaan. Toch lijkt het er wel op dat de terugkeer van de GP in Zandvoort vandaag eindelijk wordt bevestigd. Zo melden betrouwbare bronnen dat Chase Carey, topman van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1, hoogstpersoonlijk naar Nederland komt om de Grand Prix op het circuit van Zandvoort aan te kondigen.


The Rock getrouwd met Lauren Hashian op Hawaï

Foto van de trouwerij van The Rock en Lauren. / Instagram @therock

Foto van 'Daisy Heyer'

17 MIN

Voor alle vrouwen die ergens nog hoopten op die kans van 1 op 7,5 miljard (of zoiets) dat ze een relatie met The Rock konden krijgen: de kans is nu nóg kleiner. Hij is namelijk in het huwelijksbootje gestapt met zijn Lauren Hashian op het magische Hawaï!

Relatie van meer dan 12 jaar

De twee zeiden zondag het ja-woord tegen elkaar, na een relatie van meer dan twaalf jaar. Op Instagram plaatste de filmster (die meerdere malen werd uitgeroepen tot sexiest man alive) een tweetal jaloersmakende foto's van zijn trouwerij.


Auto op verkeerde weghelft oorzaak zware botsing

Foto van het ongeluk. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

42 MIN

De zware botsing vorige week donderdag op de Deltaweg in Zeeland is veroorzaakt door een Duitse automobilist die met zijn auto op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hoe dat kon gebeuren, kan de politie niet beantwoorden.

Bij de botsing raakten zestien mensen gewond, onder wie enkele kinderen. Zij zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Zaken uitsluiten


Win 2 tickets voor de actiefilm Angel Has Fallen

Win 2 tickets voor de actiefilm Angel Has Fallen

In samenwerking met Dutch Film Works

VANDAAG, 11:22

Twee gewone tickets voor Angel Has Fallen, of héle speciale. Metro heeft ze in elk geval voor deze actiefilm met Gerard Butler, die vanaf donderdag in de bioscoop draait.

2 x 2 tickets geven we weg voor de speciale Bier, Burgers en Blockbustersvoorstelling, op donderdag 22 augustus bij Kinepolis (Jaarbeurs Utrecht).

Speciale mannenavond


Ronaldo betaalde vermeend verkrachtingsslachtoffer

Cristiano Ronaldo. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

1 UUR

Cristiano Ronaldo heeft publiekelijk toegegeven dat hij 375.000 dollar aan zwijggeld heeft betaald aan de vrouw die beweert dat ze in 2009 door de voetballer is verkracht. Dat blijkt uit documenten in handen van TMZ Sports.

Kathryn Mayorga beweert het geld van Ronaldo in 2010 te hebben gekregen als onderdeel van een privé-regeling. Eerder meldde zij al dat ze een geheimhoudingsverklaring ondertekende waarin stond vastgelegd dat zij zou zwijgen over het vermeende incident.

De vermeende verkrachting


Meisje (15) overleden na mogelijke steekpartij
Likeability of2

Meisje (15) overleden na steekpartij in Breda

De woning waarin het drama zich voltrok. / Erald van der Aa / ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

Een meisje van 15 jaar oud is maandag overleden na een steekpartij in een woning aan de Bilderdijkstraat in Breda, meldt de politie. Elders in Breda is een minderjarige verdachte van 16 jaar aangehouden. De politie onderzoekt nog wat er is gebeurd.

De politie kreeg volgens Omroep Brabant rond kwart over twee de melding van een steekpartij in het huis. Wie die melding heeft gedaan en het meisje heeft gevonden, wil de politie niet zeggen.

Veel hulpdiensten


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Dit is het neushoorntje van Burgers Zoo
Likeability of6

Dit is het neushoorntje van Burgers' Zoo

Foto's: Robin van Lonkhuijsen / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 14:47

Dit is het pasgeboren neushoorntje in de stal van Burgers' Zoo, samen met zijn moeder. Het is het tiende breedlipneushoorntje uit het fokprogramma van de Arnhemse dierentuin. Tien geboortes in Europa per jaar

Donderdag werd het neushoorntje geboren. Het mannetje maakte meteen een gezonde indruk, meldde Burgers' Zoo de Arnhemse dierentuin. In de Europese dierentuinen leven in totaal 269 breedlipneushoorns: 116 mannetjes en 153 vrouwtjes. Jaarlijks worden er in Europa gemiddeld maar tien breedlipneushoorns geboren. Een vrouwtje raakt niet makkelijk zwanger en lang niet alle volwassen mannetjes blijken vruchtbaar.

Dit is het neushoorntje van Burgers Zoo

like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Amerikaan vindt 50 jaar oude Russische flessenpost
Likeability of5

Amerikaan vindt 50 jaar oude Russische flessenpost

Amerikaan vindt 50 jaar oude Russische flessenpost. Foto: Tyler Ivanoff.

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 12:29

Tyler Ivanoff, een Amerikaan uit de staat Alaska, stuitte tijdens het houthakken op een bijzondere vondst: een 50 jaar oude brief in een fles. De flessenpost kwam van de Russische marine en is in 1969 in zee gegooid.

Ivanoff moest een schroevendraaier gebruiken om de fles te openen, zegt hij tegen Amerikaanse media.  De brief was nog droog en goed te lezen. Ivanoff plaatste de foto's op Facebook met de vraag of iemand de handgeschreven Russische brief zou kunnen vertalen.


like
user_94f0e34327f6f6bdf7190366722b0b6719f94981_avatar

Konijn in brand gestoken
Likeability of2

Konijn in brand gestoken

Het konijn toen de politie het dier net had aangetroffen. / Foto: Politie Apeldoorn

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 11:54

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag op de Woudhuizermark in Apeldoorn een konijn in brand gestoken. De politie, die het brandende beestje vond, is „ontzettend kwaad", schrijven agenten op Facebook. Het konijn heeft het incident niet overleefd.

Heb jij geen gevoel?

Agenten zagen een brandje midden op de weg. Toen zij erheen liepen sprong er opeens een brandend konijn uit de vuurhaard. Het dier was volgens de politie in een doos gestopt, bedekt met een jas en daarna aangestoken. De politie schrijft: „Was dat allemaal nodig? Had je het konijn dan niet beter ergens anders kunnen aanbieden? Heb jij geen gevoel?" En ook: „Blijkbaar vond jij het nodig om zo met jouw huisdier om te gaan. Wilde jij van het konijn af? Maakte hij teveel rotzooi?"


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 09:00

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Veel meer mensen vragen hulp bij stoppen met roken
Likeability of5

Veel meer mensen vragen hulp bij stoppen met roken

Foto: Lex van Lieshout | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 10:55

De vraag naar serieuze hulp om te stoppen met roken, is in zes jaar tijd geëxplodeerd, schrijft het AD. Twaalf keer zoveel mensen als in 2012 riepen vorig jaar de hulp van hun zorgverzekeraar in om een cursus te volgen of medicatie te kunnen gebruiken tegen hun rookverslaving.

Dat blijkt uit gegevens van drie grote verzekeraars. Ook het Trimbos Instituut ziet dat steeds meer rokers een poging doen om van hun verslaving af te komen.

Vergoeding


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Man verstrikt in kerstverlichting; fatale val op kat
Likeability of3

Man verstrikt in kerstverlichting; fatale val op kat

De man raakte verstrikt in kerstverlicht. Foto ter illustratie: Unsplash.

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:40

'Beter laat dan nooit', moest Frans Oudshoorn uit de Amerikaanse staat North Carolina hebben gedacht toen hij begin deze maand zijn kerstverlichting opruimde. Maar of dat nu zo'n goed idee was? De 56-jarige man raakte verstrikt in de kerstlampjes en viel van de trap.

Kat

Maar dat was nog niet alles. De man viel bovenop zijn kat, die op slag dood was. Alex, de zoon van de man, vond de twee even later. Zijn vader was op dat moment nog in leven en bevrijdde hij van de lampjes.


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Lowlands en de dood

Lowlands en de dood

Voor ik sterf wil ik nog... Lowlandsgangers kunnen hun wensen kwijt op de 'bucketlistwand'. Foto: Hogeschool Rotterdam

Foto van 'Tim van der Steen'

VANDAAG, 08:49

Daar lig ik dan. Opgebaard, met mijn ogen dicht. The sound of silence van Simon and Garfunkel klinkt door een speaker naast de kist. Mijn vriendin kon het niet aanzien mij zo te zien liggen, dus zij is er niet bij om iets te zeggen en de stoelen in het kleine zaaltje zijn leeg.

Nog voor het tweede couplet ingezet wordt, verstoren beukende bassen de bescheiden uitvaart bruut vanuit de Alpha-tent waar Paul Kalkbrenner zijn set aftrapt. We zijn op Lowlands en op het Science-veld staat ook De Dooie Hoek. Een onderzoek vanuit Hogeschool Rotterdam en het Erasmus MC naar levenseinde bij jongeren. Specifieker: (hoe) denken jongeren zelf na over hun levenseinde en hun nalatenschap?

Taboe


Inception: Brandweerwagen vliegt op snelweg in brand

Inception: Brandweerwagen vliegt op snelweg in brand

Ter illustratie. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

„You have become the very thing you swore to destroy", oftewel „je bent precies hetgeen geworden dat je had gezworen te vernietigen." Het is een bekende quote uit de derde Star Wars-film, maar het is ook bijzonder toepasselijk op een incident op de A7. Daar was een brandweerauto onderweg naar een melding, maar de brandweerauto vloog, jawel, in brand.

De wagen was onderweg naar een melding in Den Helder om te helpen bij een situatie met een verward persoon. Maar toen de auto eenmaal ter hoogte van Middenmeer kwam, vloog hij plots in brand.

Iedereen ongedeerd


Man ontdekt na paar dagen dat hij gebit inslikte

Man ontdekt na paar dagen dat hij gebit inslikte

Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een 72-jarige man uit Groot-Brittannië moest een operatie ondergaan om een gezwel uit zijn maag te laten verwijderen. Hij merkte echter niet dat hij onder narcose enkele valse tanden had doorgeslikt, die in zijn keel waren blijven vastzitten.

Een paar dagen na de operatie was de man naar de dokter gegaan, omdat hij bloed ophoestte. Hij werd echter naar huis gestuurd met antibiotica omdat hij een luchtwegeninfectie zou hebben.

Tweede keer, goede keer


Vrijpartij op balkon eindigt in flinke valpartij

Vrijpartij op balkon eindigt in flinke valpartij

Het huis waar het ongeluk gebeurde. / Google Maps

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een vrijpartij op een balkon tussen een 30-jarige Brit en een 28-jarige vrouw uit Canada heeft bepaald niet het gewenste einde opgeleverd. In plaats van te eindigen op een hoogtepunt, eindigden de twee lager dan toen ze begonnen. 3,5 meter om precies te zijn, want de geliefden vielen tijdens het vrijen naar beneden.

Het incident vond plaats op het balkon van een gehuurde vakantievilla in Le Cannet aan de Cote d'Azur, meldt France Bleu. Het ging mis toen de twee tijdens het vrijen een aantal keer tegen de railing van het balkon aankwamen. Daarbij gleden ze op een gegeven moment weg, waardoor zowel de man als vrouw naar beneden stortten.

Man zwaargewond


Vader (29) en zoon (4) verdrinken aan de Costa Brava
Likeability of2

Vader (29) en zoon (4) verdrinken aan de Costa Brava

Ter illustratie. / EPA

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een 29-jarige Franse man en zijn zoontje van vier zijn op vakantie in de Spaanse stad L'Escala verdronken, zo schrijft de Spaanse krant El Mundo. Dat gebeurde nadat de twee samen in de zee gingen zwemmen. Ze werden afgelopen zaterdag tussen 15.20 en 17.00 uur gevonden door de hulpdiensten.

Het vierjarige zoontje werd als eerste gevonden door de kustwacht. Men probeerde hem meerdere keren te reanimeren, helaas zonder succes. In de tussentijd waarschuwde de moeder de hulpdiensten dat ze haar man, met wie de vierjarige jongen was gaan zwemmen, al een tijd niet gezien had.

Drie meter diep


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Tienduizenden protesteren in Hongkong voor vrijheid

Tienduizenden protesteren in Hongkong voor vrijheid

De protestmars in Hongkong. Door het regenachtige weer hadden velen een paraplu meegenomen. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Tienduizenden demonstranten zijn zondag samengekomen in het Victoria Park in Hongkong. De demonstraties begonnen twee maanden geleden om het (inmiddels ingetrokken) plan om uitlevering aan het vasteland van China mogelijk te maken. Inmiddels zijn de demonstraties een bredere roep om meer democratie. Ook willen ze dat Carrie Lam, de bestuurder van Hongkong, het veld ruimt.

De protesten verliepen een stuk rustiger dan de afgelopen twee maanden gebruikelijk was, zonder confrontatie tussen de betogers en de politie. Het regende flink op het Chinese eiland, waardoor de menigte eruitzag als een zee van paraplu's.

Steeds minder rechten


Rutte: Wat mij betreft een geslaagd Lowlandsdebuut!

Rutte: Wat mij betreft een geslaagd Lowlandsdebuut!

Rutte: Wat mij betreft een geslaagd Lowlandsdebuut! / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Premier Mark Rutte was zondag voor het eerst op Lowlands! De premier was te gast bij de talkshow Villa Lowlands en had hier een naar eigen zeggen leuk gesprek, onder het genot van een biertje, met presentator Martijn de Greve en ‘huisbutler’ Roel Maalderink.

„Wat mij betreft een geslaagd Lowlandsdebuut! #LL19", liet Rutte op Twitter weten.


Bosbranden Spaanse Gran Canaria: 2000 evacuaties

Bosbranden Spaanse Gran Canaria: 2000 evacuaties

Met helikopters probeert de brandweer op Gran Canaria de branden te blussen. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De bosbranden op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria hebben sinds zaterdag zeker 1500 hectare grond verwoest. Dat meldt de Spaanse krant El País. Er zijn daarnaast zeker 2000 mensen uit het gebied geëvacueerd. Voor het gebied is code oranje ingesteld.

Bosbranden Spaanse Gran Canaria: 2000 evacuaties

Bosbranden Spaanse Gran Canaria: 2000 evacuaties. /ANP

Brand blijft voorlopig woeden