In het nieuws

Topless tappen voor Max Verstappen

Topless tappen voor Max Verstappen

Max Verstappen tijdens de Spaanse Grand Prix op het Catalaanse circuit. Foto: AFP - Pau Barrena

Foto van 'Tim van der Steen'

14 MEI 2019

Het gonst door de straten van Zandvoort: 'De Grand Prix van Formule 1 komt terug.' Inwoners zijn het erover eens: de vraag is niet of, maar wanneer de kogel definitief door de kerk wordt gejaagd.

Vandaag, 14 mei, lijkt die dag te zijn dat de droom werkelijkheid wordt. Dat kan haast niet anders als je alle berichtgeving ziet. Zelfs Max Verstappen zei gisteren in De Telegraaf dat het zo mooi is dat Zandvoort terugkeert op de F1-kalender.

Topless tappen voor Max Verstappen

Een luchtopname van Circuit Zandvoort. Het circuit hoeft maar enkele kleine ingrepen uit te voeren om het weer geschikt te maken voor een grand prix in de Formule 1 in 2020. ANP - Frank Maters

Zandvoort ademt Formule 1. Van de Walk Of Fame-gedenkstenen in de betegeling van de Kerkstraat, tot straatnamen, werkkleding van horecapersoneel en cadeauwinkels. De badplaats maakt onmiskenbaar deel uit van de rijke geschiedenis die de autosport kent, maar moest het ruim dertig jaar stellen zonder Grote Prijs op hun eigen asfalt. Het wachten lijkt nu voorbij, de gebeden verhoord, vrijwel alle vlaggen waaien eindelijk in de goede richting.

Fundament

Het fundament is al gelegd in de Tweede Wereldoorlog, letterlijk. Burgemeester Henri van Alphen wilde Zandvoort op de kaart zetten met autoraces. De eerste bolides scheurden al in 1939 met 60 coureurs tegelijk door de dorpsstraten. Het circuit zelf liet nog even op zich wachten, daar stak de Duitse bezetting een stokje voor. Toen zij ruim 400 woningen en 60 hotels tegen de vlakte werkten voor een beter uitzicht op aankomende vijanden over zee, suggereerde Van Alphen om het puin langs de duinen te storten.

Daar kon een brede boulevard worden aangelegd, waarover de bezetter kon paraderen na de overwinning op de geallieerden. Gewiekst, dat werd het fundament voor het circuit van Zandvoort. Na de oorlog zou het nog enkele jaren duren voordat het parcours af was, maar in 1948 werd de eerste Grand Prix van Zandvoort verreden en gewonnen door een Thaise prins in een oude Maserati. Vanaf 1952 tot midden jaren tachtig telden behaalde punten op het circuit van Zandvoort mee voor het WK. Legendarische coureurs als Niki Lauda, Alain Prost en Ayrton Senna stonden in 1985 op het laatste Zandvoortse F1-podium, daarna werd het stil.

Ondernemers sorteren voor

Toen Formule 1-commentator Olav Mol op tv liet vallen dat de FOM, het Formula One Management, een harinkje zou komen happen in Zandvoort, stroomden de telefoontjes al binnen bij het Amsterdam Beach Hotel. Hoewel sommige Zandvoorters de naam maar niets vinden, wordt het dorp vanuit de hoofdstad vaak gepromoot als Amsterdams strand. Op zich niet gek, vanaf Amsterdam Centraal is het een half uur met de trein naar Zandvoort. Vanaf daar wandel je in een paar minuten naar het strand, of via de Burgemeester van Alphenstraat naar het circuit.

Topless tappen voor Max Verstappen

Hoteleigenaresse Suzanne Jansen, de voorbereidingen voor het Formule 1 seizoen in Zandvoort zijn al in gang gezet. Foto: Tim van der Steen

„We hadden al drie keer vol kunnen zitten”, zegt hoteleigenaresse Suzanne Jansen (38) enthousiast. „Data waren nog niet bekend, over prijzen hadden we nog niet eens nagedacht. ‘Maakt me niet uit’, zeiden ze. ‘Zet me maar op de lijst.” Mogelijk bieden gehuurde stapelbedden straks ruimte voor extra fans in het kleine hotel, een man of duizend hoopt Jansen zelfs te huisvesten op een naburige gelegenheidscamping.

Bier en tieten

„Iedereen wacht natuurlijk op de definitieve aankondiging. Het is gissen, maar we denken dat die deze week komt.” Maar dat weerhield haar er natuurlijk niet van alvast wilde plannen te beramen. „Eerder hadden we hier topless vrouwen achter de bar, waarom zouden we dat nu niet doen? Het blijft toch een mannenevenement. Op het circuit is het op een gegeven moment afgelopen, waar houd je hen dan mee bezig op het plein? Bier en vrouwen.”

Stadion voor Verstappen

Jansen is zeker niet de enige ondernemer die voorsorteert op de rentree van de Formule 1. Bij lunchroom Rabbel stroomt brandstof door de aderen. De ogen van eigenaar Marcel Busscher (48) vatten vlam bij het ophalen van herinneringen aan de V12-bolides die zijn jeugd opluisterden. „Nederland heeft een held nodig. Nu de internationale voetbalprestaties uitblijven, scharen we ons massaal achter Formule 1.”

Topless tappen voor Max Verstappen

Marcel Busscher (in auto) stak zijn team in F1-geïnspireerde werkkleding. Hier op de foto in de pitstop op het Circuit van Zandvoort.

Alle lichten staan op groen, de frisse Max Verstappen gaf de sport een enorme boost toen hij in 2016 als achttienjarige de jongste Grand Prix-winnaar ooit werd. „Hij verdient nu een Nederlands stadion, dat is het circuit van Zandvoort.”

De liefde wordt ook niet onder stoelen of banken gestoken. Busscher paste onder meer de bedrijfskleding aan. Wie aan het Kerkplein neerstrijkt voor een pitstop en een tosti, lijkt er zo zijn banden te kunnen laten verwisselen. Voor de gelegenheid bottelde hij ook Pitspils, ‘het snelste biertje van Nederland’. Hij overhandigde de eerste flessen aan de burgemeester en de gemeenteraad, begeleid door een betoog voor de terugkeer van Formule 1 in de badplaats.

Piekmoment

„Je zag het drie jaar geleden. Voor het weekend hadden we ingekocht, toen won Max zijn eerste race.” Volgens medewerker Patrick Verkruisen (34) leggen de prestaties van Verstappen de raceminded cadeauzaak Pole Position geen windeieren. „Voor ons was het niet aan te slepen, alles wat we hadden liggen, was weg dat weekend.” Momenteel zijn de Jumbo Racedagen het piekmoment voor de winkel, daarvoor is het dit weekend weer raak. Volgend jaar zal dat waarschijnlijk de GP zijn.

Topless tappen voor Max Verstappen

Racefan Patrick Verkruisen, voor de Red Bull kleding in racewinkel Pole Position. Foto: Tim van der Steen

Die hoopt Verkruisen niet vanuit de winkel mee te maken. „Ik werk ook al ruim vijftien jaar op het circuit, als baanofficial.” Deze mannen met de vlaggen langs de kant van het circuit hebben natuurlijk het beste zicht van iedereen, beter nog dan het publiek op de tribune. De mooiste plek om te staan? „Insturen Scheivlak, die blinde bocht schuin naar beneden. Dan heb ik ook nog eens de radio aan, dus ik hoor alles wat er gebeurt op de rest van de baan.”

Beren op de weg

De stemmen voor terugkeer van de Grand Prix in Zandvoort zijn niet unaniem. Bewonersplatform Rust Bij De Kust roert zich uiteraard. Volgens de lokale bevolking is dit vooral een vocale minderheid die de het geronk van de Formule 1-bolides niet op waarde kan schatten. Een veelgehoorde mening: dat zijn mensen van buitenaf, geen Zandvoorters van origine. Het circuit ligt hier al ruim zeventig jaar, dat wist je toen je hier kwam wonen. Bovendien gaat het maar om een paar dagen per jaar!

Ook logistiek worden de nodige kanttekeningen geplaatst bij het evenement. Voorstanders menen dat de NS met een paar extra lange dubbeldekkers in no-time in staat moet zijn om duizenden bezoekers af en aan te voeren. Volgens de Nederlandse Spoorwegen is de treinverbinding naar Zandvoort hier alleen niet op berekend.

Topless tappen voor Max Verstappen

Max Verstappen finisht derde op het Catalaanse circuit. Foto: AFP - Pierre-Philippe Marcou

Op dit moment worden er hoogstens 5000 reizigers per dag naar de badplaats vervoerd, tijdens het Formule 1-weekend wordt dagelijks het tienvoudige verwacht. De NS wil daarvoor twaalf treinen per uur laten rijden, maar dat kunnen de bovenleidingen nog niet aan.

Op het circuit zelf maakt men zich daar schijnbaar niet zo druk over. Tussen de ronkende motoren door worden al wilde theorieën over de paddock geslingerd. Zo zou een consortium uit Rotterdam garant staan voor alle investeringen, de eerste tweehonderd miljoen zijn schijnbaar al gedekt. Een ondernemer wil kennelijk kunststof rijplaten neerleggen over het zes kilometer lange strand tussen Zandvoort en IJmuiden, zo kunnen bussen de bezoekers op- en neer pendelen. En als we deze heren mogen geloven, is er al een cruiseschip geregeld om 4.000 gasten te huisvesten voor het Zandvoortse strand zelf.

Max Verstappen Experience

Freek van der Mije (48) voetbalt bij SV Zandvoort, hun velden liggen pal naast het circuit. „Het is een behoorlijk hype nu. We zijn al door verschillende partijen benaderd of wij onze velden willen verhuren. Alle voetbalverenigingen hebben gevraagd of zij hun tentje hier mogen opzetten.” Grotere partijen die interesse tonen: Max Verstappen Holland en... Red Bull. Die laatste gegadigde, en eigenaar van het team waarvoor de jonge coureur rijdt, schijnt van plan te zijn een hele Max Verstappen-experience op het voetbalveld te plaatsen. Leuk detail: Van der Mije voetbalt in hetzelfde team als Jan Lammers, de oud F1-coureur en tevens beoogde directeur voor de Dutch Grand Prix Zandvoort, mits deze hier terugkeert. „Hij mag niets loslaten natuurlijk, daar sarren we hem wel mee.”

Topless tappen voor Max Verstappen

Max Verstappen. Foto: EPA - Enric Fontcuberta

Er moeten nog een paar drempels getrotseerd worden, of het nu om huisvesting en vervoer van fans gaat of het circuit waar toch echt nog een paar aanpassingen aan moeten worden gedaan. Toch lijkt het er wel op dat de terugkeer van de GP in Zandvoort vandaag eindelijk wordt bevestigd. Zo melden betrouwbare bronnen dat Chase Carey, topman van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1, hoogstpersoonlijk naar Nederland komt om de Grand Prix op het circuit van Zandvoort aan te kondigen.


Zo vloog Milan voor 1,64 euro van Londen naar Oslo

Milan Passchier

Foto van 'Lisa Vermeij'

1 UUR

Met een beetje zoekwerk kunnen we allemaal voor een paar tientjes naar Londen of Barcelona vliegen. Maar de 21-jarige Milan Passchier scoort vliegtickets voor een paar euro. De student Business Innovation aan de Avans Hogeschool maakt slim gebruik van zoekmachines van reisorganisaties en vindt zo vliegtickets van een paar euro. Zo vloog Milan in februari retour voor 4,97 euro van Eindhoven naar Londen - en voor een enkele vlucht betaalde hij 1,64 euro van Londen naar Oslo!

Softwareprogramma

„Vorig jaar zomer zat ik via de website Momondo te kijken naar tickets en ik kwam toen bij eDreams terecht.” Milan zag toen tickets die al goedkoper waren dan de oorspronkelijke ticketprijs, maar klapte zijn laptop dicht. Een paar dagen later deed hij zijn laptop open en zag hij dat het ticket nóg een stuk goedkoper was; meer dan 50 procent goedkoper dan de oorspronkelijke ticketprijs. Zijn cookies waren verouderd en daardoor waren de ticketprijzen nog goedkoper. Dit ontdekte hij per toeval.


Facebook komt met eigen valuta

Facebook's CEO Mark Zuckerberg / ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Facebook heeft plannen om begin 2020 een eigen valuta te lanceren. Volgens BBC News wil het sociale medium een eigen crypto currency lanceren. De digitale munt zal de GlobalCoin gaan heten.

Later dit jaar wil het medium de crypto currency al gaan testen. In principe moet de GlobalCoin in 2020 in pakweg twaalf landen te krijgen zijn en is het een manier voor mensen om veilig te betalen zonder bankrekeningnummer. Ook moet de currency betaalbaar zijn.

Focus op India


PvdA grootste, SP en PVV verliezen terrein in EU

Frans Timmermans (PVDA) reageert tijdens de uitslagenavond van de Europese Parlementsverkiezingen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

De laatste stembussen zijn gesloten en de stemmen worden of zijn geteld. In Nederland stemden we afgelopen donderdag al voor de Europese Verkiezingen, in onder andere België gingen burgers pas zondag naar de stembus.

Om die reden komt de uitslag nu ook pas naar buiten. De PVV en SP zijn getroffen door een flinke nederlaag en verdwijnen uit het Europees Parlement. De PVV heeft op dit moment nog vier zetels en de SP twee.

Dubbel aantal zetels PvdA


Ga naar Lollapalooza in Berlijn met € 25,- korting

Foto: Stephan Flad

In samenwerking met CJP

22 MEI 2019

Altijd leuk als je een festival in het buitenland pakt: je weet ineens wat er speelt in Spanje, Duitsland of Italië. Op Lollapalooza Festival sta je bijvoorbeeld oog in oog met Kraftklub: fris en fruitige gitaarpop in de stijl van Two Door Cinema Club en The Strokes. Maar een dikke lijst aan internationale artiesten zie je net zo goed tijdens ons eigen popfestival in het Pinksterweekend. Of misschien ben jij zelf artistiek talent in de dop? Ontdek de nieuwe CJP-deals hier. Scoor je tickets snel of bestel eerst je CJP direct onderaan deze pagina.

Lollapalooza Festival: € 25,- korting op je ticket + reis

Foto: Stephan Flad


Veel Nederlanders voor strenger rookbeleid

Er mag minder worden gerookt in Nederland / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 UUR

Er zal inmiddels geen twijfel meer over bestaan dat het opsteken van een sigaretje nou niet bepaald gezond is. Ruim driekwart van de Nederlanders is dan ook voor een actief rookvrij beleid in ons land. Met 76 procent van de Nederlanders als voorstander, is de steun sinds 2014 met 11 procent toegenomen.

Rookvrije generatie

Dat blijkt uit een onderzoek naar het draagvlak voor tabaksontmoedigende maatregelen, dat in opdracht van KWF Kankerbestrijding is uitgevoerd door onderzoeksbureau Kantar. Van de 1127 ondervraagde volwassenen vindt 80 procent dat de overheid maatregelen moet nemen om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken, maar er is ook een meerderheid die wil dat bedrijven zich inzetten voor het begrip 'rookvrije generatie'. De helft van de mensen wil zelf actie ondernemen door gesprekken met kinderen aan te gaan, petities te tekenen en rokers in de buurt van kinderen aan te spreken.


Win 2 kaarten voor MELT Festival!

Foto van 'Metro'

23 MEI 2019

Wil jij met vriend of vriendin naar Melt op het terrein van de voormalige kolenmijn Ferropolis in Duitsland? Doe dan mee aan deze winactie van Metro en Festival.Travel en wie weet gaan jullie van 19-21 juli los op de beste pop-, hiphop- en elektronische acts!

Melt vindt plaats aan het Gremminmeer tussen de industriële bouwwerken, hijskranen, graafmachines en pakhuizen, die voor een unieke sfeer zorgen. Overdag wordt er gechilld op het strand, ’s avonds transformeren kleurrijke en visuele kunstinstallaties het festivalterrein tot een futuristische lichtstad. Dit jaar check je op Melt onder meer: Bon Iver, Asap Rocky, Jorja Smith, Skepta, Solomun, Four Tet, Modeselektor live, Bilderbuch, Rin, The Black Madonna, Bonobo dj, David August en Charlotte de Witte.

Kans maken op 2 kaarten? Vul hieronder jouw gegevens in:


Politie komt met app voor burgeronderzoek

De burger kan de politie straks makkelijker helpen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 UUR

Burgers kunnen de politie straks makkelijker helpen met het doen van onderzoek bij een misdrijf. Samen met het Openbaar Ministerie (OM) lanceert de politie een app waarmee burgers zelf onderzoek kunnen doen als zij slachtoffer zijn geworden van diefstal. Het gaat om een proef van twee maanden in Oost-Nederland, Oost-Brabant, Noord-Nederland en Rotterdam.

Zelf actie ondernemen

Politie en OM zien dat burgers steeds vaker zelf actie ondernemen als zij slachtoffer zijn van een misdrijf. „Vooral technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat mensen steeds beter in staat zijn om zelf onderzoekshandelingen te verrichten. Met de app 'Mijn onderzoek' proberen we op die beweging in te spelen en mensen te faciliteren'', zegt Oscar Dros, portefeuillehouder burgerparticipatie.


Camera videoWin een EasyToys box twv € 150,-

Foto van 'Metro'

20 MEI 2019

Het is masturbatiemaand en dat vieren we bij EasyToys. Tijd voor jezelf, tijd voor mei! Met de #MyGuiltyPleasure box van EasyToys heb je alle ingrediënten in huis voor een sexy avond vóór en mét jezelf. Kans maken? Vul hieronder jouw gegevens in:

Kun je niet wachten op de prijsuitreiking of ben je nieuwsgierig naar al onze andere producten? Bekijk dan ons ruime assortiment met spannende speeltjes op easytoys.nl.


Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

23 MEI 2019

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


Dinsdag 28 mei geen openbaar vervoer door stakingen

Dinsdag 28 mei geen openbaar vervoer door stakingen

Om een vuist te maken voor bevriezing van pensioenleeftijd staakt het ov op 28 mei. Foto: ANP - Robin Utrecht

Foto van 'Tim van der Steen'

VANDAAG, 06:39

Morgen met het OV naar je werk? Guess again. Vrijwel alle vervoerders weigeren dienst op dinsdag 28 mei. Hiermee wordt een vuist gemaakt tegen het verhoging van de pensioenleeftijd. De algehele stakingen in het openbaar vervoer treffen ook veel groepen die niets met de beslissingen te maken hebben. De vraag is dan ook: wordt het stakingsdoel hiermee voorbijgeschoten?

Er werd recent ook actiegevoerd tegen de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Op maandagochtend 18 maart jl. legden veel vervoerders al 66 minuten lang het werk neer, symbolisch voor de leeftijd waarop volgens de actievoerders iedereen zijn AOW heeft verdiend. Die staking werd volledig overschaduwd door de schietpartij in een Utrechtse tram aan het 24 Oktoberplein.

Waar gaat die staking over?


Lees de krant van morgen nu al online!

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De krant van 27 mei is maandagochtend weer te vinden in de bakken op onder andere de grote treinstations in Nederland. Kun je niet wachten om de krant te lezen? Dan hebben we goed nieuws: de krant staat nu al online.

Natuurlijk kunnen we er als krant in het OV niet omheen: de NS en een aantal andere vervoerders staken dinsdag 28 mei. Waarom wordt er gestaakt en door wie allemaal? We hebben alles op een rij gezet. Vanwege de staking vind je dinsdag ook geen krant in de bakken.

Goedkoop vliegen


Meer mensen naar stembus voor Europese verkiezingen

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Meer mensen dan vijf jaar geleden zijn dit jaar naar de stembus gegaan voor de Europese verkiezingen. Vijf jaar terug stemde 42,6 van de stemgerechtigde EU-burgers, dit keer was het bijna de helft van de kiesgerechtigden.

Opkomst 51 procent

De opkomst in 27 EU-landen ligt gemiddeld rond de 51 procent, maakte een woordvoerder van het Europees Parlement in Brussel bekend op basis van exitpolls. Van het Verenigd Koninkrijk zijn nog geen cijfers bekend, maar als schattingen over die lidstaat worden meegerekend komt de opkomst tussen de 49 en 52 procent te liggen.


Charges uitgevoerd tegen betogers in Eindhoven

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Bij een betoging tegen Pegida in Eindhoven, heeft de mobiele eenheid zondagavond charges uitgevoerd. Betogers gooiden met stenen naar de politie en aanhangers van Pegida. Dat gebeurde vlakbij de Al-Fourqaan Moskee aan de Otterstraat tijdens een demonstratie van Pegida tegen de Ramadan.

De sfeer rond die demonstratie van Pegida werd steeds grimmiger, liet de politie weten. Een groep allochtone jongeren zorgde voor ongeregeldheden en bekogelde politie en demonstranten.

Woedende reacties


Scheids scoort doelpunt en telt 'm

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Voetbalploeg HSV Hoek scoorde tegen Harkemase Boys wel een heel curieus doelpunt. Scheidsrechter Maurice Paarhuis bezorgde de club namelijk een extra punt tijdens de wedstrijd. En, zo besloot de arbiter, die telt ook nog eens.

Terwijl Harkemase Boys verdedigde, kwam de scheidsrechter in de buurt van het doel. De bal werd zijn richting op geschoten waarop Paarhuis de bal het doel in tikte. Tot frustratie van Harkemase Boys, werd dit doelpunt geldig verklaard.

Scheids speelt mee


Gameverslaving erkend door WGO

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een gameverslaving is sinds zaterdag een erkende verslaving door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Na anderhalf jaar overleg, is de verslaving nu opgenomen in de internationale statistische classificatie van ziekten en met gezondheid verband houdende problemen.

In 2017 werd de verslaving al opgenomen in een conceptversie van de classificatie. Alle 194 leden van de WGO zijn het er nu over eens dat gameverslaving ook moet worden erkend als verslaving. De nieuwe classificatie gaat op 1 januari 2022 in. Het gaat om de elfde revisie van de classificatie.

Weinig onderzoek


Peru getroffen door aardbeving met kracht van 8.0

De schade is op sommige plekken groot / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Peru zijn mensen in het noorden van het land vannacht flink geschrokken. Een zeer zware aardbeving heeft het land getroffen. De beving had een kracht van 8.0 op de schaal van Richter en was zo krachtig dat mensen niet gewoon konden lopen, vertelde een burgemeester op de radio. Er is tot nu toe één dode gevallen.

Gewonden en schade

De beving gebeurde in dunbevolkt gebied. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er zeker gewonden gevallen. Tientallen huizen zijn zwaar beschadigd. In het dorp Yurimaguas stortte een huis in.


Likeability of2

'Dombo' (2) overlijdt na circusacts en verwaarlozing

Het dier was ernstig verzwakt ©Moving Animals

Foto van 'Jelmer Visser'

GISTEREN

Het korte leven van dierentuinolifant Ping-Pong in een Thaise dierentuin moet een ware hel geweest zijn. Volgens dierenwelzijnsorganisatie Moving Animals heeft het jonge dier zijn hele leven lang circusacts moeten uitvoeren voor toeristen.

Zij doopten Ping-Pong om tot 'Dombo', omdat de beroemde Disney-olifant in een soortgelijke situatie zat. Zij het met een iets minder treurige afloop. Deze 'echte' Dombo is namelijk omgekomen op 17 mei en werd slechts twee jaar oud.

De olifant tijdens een van de optredens ©Moving Animals


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Grote kans op chaos rondom Schiphol door OV-staking

Tijdens een kortgeding werd door de rechter het stakingsverbod opgelegd / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De NS moet tijdens de landelijke OV-staking op dinsdag 28 mei toch een noodpendel laten rijden tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. Dat heeft de rechter bepaald. Toch wordt er rondom Schiphol grote chaos verwacht.

Door de noodvoorziening moet worden voorkomen dat grote groepen reizigers op Schiphol stranden en er onveilige situaties ontstaan. De noodpendel is niet voor normale reizigersaantallen, waarschuwt de NS. Het is dan ook specifiek bedoeld voor noodzakelijke Schiphol-reizen. Het is nog niet duidelijk hoe de nooddienstregeling eruit komt te zien.

In de tussentijd blijft het advies voor reizigers om dinsdag niet de trein te nemen, omdat er landelijk zeer beperkt tot geen treinen zullen rijden. Tussen Amsterdam en Schiphol moet elk kwartier vervoer zijn.


Verstappen eindigt vierde in Monaco door tijdstraf

Bottas, Hamilton en Verstappen voor aanvang van de race ©ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Hoewel hij als tweede over de streep kwam, zat er zondag geen podiumplaats in voor Max Verstappen. Een straftijd van 5 seconden gooide roet in het eten.

Hierdoor eindigde de Limburgse Redbull coureur als vierde in de race over het beroemde stratencircuit van het prinsdom. De winst ging voor de vierde keer dit seizoen naar de Brit Lewis Hamilton.