Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mei 2019 / 06:34 uur

Toeristen op verlaten stations door staking

Voor Nederlanders was het niet te missen dat er dinsdag geen openbaar vervoer rijdt, maar bij toeristen is dat niet helemaal doorgekomen. Op een rustig Amsterdam Centraal lopen toch wat toeristen die hoopten op hun plaats van bestemming te komen. Tot grote verbazing, horen ze daar dat er geen ov rijdt.

Vlucht halen

Een Italiaanse toerist noemt het „een totale verrassing" dat er wordt gestaakt. Hij en zijn vrienden zijn op vakantie en moeten een vlucht in Düsseldorf halen. Ze hebben nu geen idee hoe ze er moeten komen. Een Braziliaanse toeriste moet naar Brussel en hoorde pas bij het station van een NS-medewerker dat er geen treinen rijden.

Vrijwilligers

Om eventuele chaos te voorkomen, staan vrijwilligers van het Rode Kruis klaar om mensen van informatie te voorzien. Veel werk hebben ze nog niet gehad, zegt een van hen. „Maar de mensen reageren wel erg verontwaardigd als ze horen dat er geen treinen rijden." Een medewerker van een filiaal van Kiosk vindt de rust als gevolg van de stakingen de „extreemste ooit". De deuren sluiten is echter geen optie dus maakt ze van de tijd gebruik om eens goed op te ruimen in de winkel.

Ook geen pontjes

Op Centraal Station wordt vanwege de staking continu omgeroepen dat er zeer beperkt tot geen treinen rijden. Omdat de rechter bepaalde dat Schiphol wel bereikbaar moet zijn, rijdt er een ‘noodpendel’ van Amsterdam Centraal naar de luchthaven. Op het traject rijden vier treinen per uur, normaal zijn dat er 25 per uur.

Die trein is vooralsnog normaal bezet. Bij de pontjes over het IJ achter CS is het eveneens rustig. Diverse mensen zijn wel verbaasd dat deze niet varen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toeristen op verlaten stations door staking
Sluiten