Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mei 2019 / 14:05 uur

Thijs H. ontkent moorden, politie verzamelt bewijs

Thijs H. ontkent dat hij schuldig is aan de gewelddadige dood van een vrouw in Den Haag en van een man en een vrouw op de Brunssummerheide bij Heerlen begin deze maand. Dat meldt de rechtbank Limburg dinsdag.

De politie probeert nu bewijs te verzamelen met camerabeelden uit de kliniek waar H. zich kort na het geweld meldde. De rechter-commissaris besliste dat de beelden gebruikt mogen worden ‘in het belang van de waarheidsbevinding’. De benodigde informatie is volgens de rechter-commissaris op geen andere manier te achterhalen.

Bloed

„De benodigde informatie kan tot op dit moment niet op andere, minder ingrijpende manier verkregen worden. De verdachte ontkent en direct betrokkenen lijken niet erg bereid om te verklaren”, aldus de rechtbank. Volgens een psychiater had H. bloed op zijn kleren en handen, maar de kleren zijn inmiddels gewassen en de behandelaars willen niet zeggen of er inderdaad bloed op de kleren zat.

Het feitenrelaas stelt dat Thijs H. zich dinsdagmiddag vrijwillig bij Mondriaan in Maastricht meldde voor opname. Bij opname had hij bloed op zijn handen en benen. Kort daarna nam hij de benen door stoelen op te stapelen in de binnentuin zodat hij over de muur kon klimmen.

Geen goed gevoel

De ouders van H. brachten hem dinsdagavond weer terug naar de kliniek. Bij aanmelding vertelde H. dat hij een paar uur over de Brunssummerheide gelopen had. „Dit zou de psychiater geen goed gevoel hebben gegeven", schrijft de rechter. H. werd op een gesloten afdeling geplaatst en werd de volgende dag aangehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thijs H. ontkent moorden, politie verzamelt bewijs
Sluiten