Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Succes! Vmbo maakt maandag eindexamen Duits

Aus, bei, mit, nach, seit, von, zu, außer, entgegen, gegenüber. Aankomende week gaat een grote groep middelbare scholieren op voor hun eindexamen Duits.

Dat het eindexamen pittig is, blijkt uit cijfers van vorig jaar van het CBS. Op alle niveaus (vmbo, havo en vwo) werd er slecht gescoord.

Zesjescultuur

Vmbo trapt maandag met Duits af. Leerlingen van de kader-, gemengde en theoretische leerweg scoorden vorig jaar rond de 6. Vwo is dinsdag de runner up. Daar werd vorig jaar gemiddeld een 6,2 behaald voor het examen. Leerlingen van de vmbo-basis zijn vrijdag pas aan de beurt.

Havisten kunnen even een dutje doen. Zij hebben dit examen namelijk vrijdag al gemaakt en hadden hier volgens het LAKS weinig over te klagen. Wel hebben zij woensdag het examen Frans, waar vorig jaar gemiddeld een 6 voor werd genoteerd.

Meest gevolgde vakken

Aan het einde van de week kunnen alle leerlingen op adem komen, dan zitten de moeilijkste examens er namelijk al op. Ofwel: de examens waar vorig jaar het slechtst op gescoord werd. Het CBS heeft haar cijfers gebaseerd op de meest gevolgde vakken en eerste ronde herkansingen. Daarbij is het hoogste cijfer opgenomen in het gemiddelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.