Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 mei 2019 / 06:54 uur

Steekpartij in Japan zorgt voor doden en gewonden

In Japan heeft een man bij een bushalte in het wilde weg op mensen ingestoken. Daarbij zijn een volwassen man en een meisje van twaalf omgekomen. Ook raakten twaalf schoolmeisjes en drie volwassenen gewond.

De meisjes van zes en zeven jaar, zijn leerlingen van een katholieke school. Ze stonden op de schoolbus te wachten toen de man op hen in begon te steken. Incidenten als deze zijn zeldzaam in het land.

Verdachte gearresteerd

De verdachte is gearresteerd, maar overleed later aan zijn verwondingen. Hij stak zichzelf met een mes in zijn nek. De man van ongeveer 50 jaar oud, zou twee messen hebben gehad. De aanval vond rond 08.00 uur in de ochtend lokale tijd plaats.

Drie zwaargewond

Het incident vond plaats in Kawasaki, een stad in de buurt van Tokio. Van de 15 gewonde meisjes zijn er drie er erg aan toe. Een vrouw liep ook ernstige verwondingen op. Ze zijn zwaargewond, voornamelijk aan het hoofd en de nek, zegt een directielid van het ziekenhuis waar ze werden opgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Steekpartij in Japan zorgt voor doden en gewonden
Sluiten