Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 6 mei 2019 / 09:14 uur

Sri Lankaanse kinderen thuis uit angst voor aanslag

Staatsscholen in Sri Lanka zijn sinds vandaag weer open en staan onder strenge bewaking na de terroristische aanslagen op Paaszondag. Toch zijn de scholen veelal leeg, bezorgde ouders houden hun kinderen thuis. Ze vrezen voor meer aanslagen door islamitische militanten.

Veiligheidscheck

Twee weken nadat bij zelfmoordaanslagen in hotels en kerken 257 mensen om het leven kwamen, hielden militairen zondag een veiligheidscheck bij scholen, nadat de staatsinstellingen waren gevraagd de deuren weer te openen.

Ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen en militaire patrouilles waren de meeste klaslokalen maandag bijna leeg. Privéscholen, waaronder katholieke instellingen, bleven gesloten.

Weinig bekende organisaties

De autoriteiten schrijven de aanslagen, waarbij ook 42 buitenlanders werden gedood, toe aan twee weinig bekende lokale islamitische groeperingen, de nationale Tawheed Jamaath (NTJ) en Jamathei Millathu Ibrahim (JMI). Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslagen.

Reageer op artikel:
Sri Lankaanse kinderen thuis uit angst voor aanslag
Sluiten