Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Schone avondvierdaagse: afvalzakjes in de aanslag!

Vijf, tien of vijftien. Dat is het aantal kilometers dat in de meeste steden en dorpen de komende week wordt gelopen tijdens de avondvierdaagse. Tijdens dit wandelfestijn lopen ruim 300.000 kinderen mee, die de wandelroute gezamenlijk schoon houden. Zij doen dit samen met NederlandSchoon.

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Supporter van Schoon delen aan de deelnemers afvalzakjes uit en hopen zo zwerfafval te voorkomen. Ook scholen en ouders worden betrokken bij de actie. „De avondvierdaagse is elke dag een feestje", zegt Paul Sanders, directeur van de KWBN. „Als de deelnemertjes onderweg hun afval verzamelen en zo de route schoon houden, is het ook na afloop nog voor iedereen een feest. Wij vinden dat we daar ook een verantwoordelijkheid in hebben."

Schoonmaakactie

De eerste jonge wandelaars beginnen dinsdag. De data van de avondvierdaagse verschillen per stad. In totaal wandelen er zo’n half miljoen kinderen mee. Vorig jaar deden er 170 lokale organisatoren mee aan de schoonmaakactie, dit jaar is dat aantal bijna verdubbeld (300). Dat aantal is dan wel weer goed voor de helft van alle avondvierdaagsen in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.