Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 3 mei 2019 / 10:04 uur

Schiphol op slot tijdens Dodenherdenking

Zaterdagavond zal ook op Schiphol stilgestaan worden bij alle Nederlandse oorlogsdoden sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Nationale Dodenherdenking verbiedt Luchtverkeersleiding Nederland piloten tussen 19.50 en 20.03 uur de motoren van hun vliegtuig te starten.

Ook mogen vliegtuigen tussen 20.00 en 20.03 uur niet meer landen of taxiën. Vliegtuigen die voor 20.00 uur nog niet geland zijn, stellen hun landing uit tot na 20.03 uur. Daarnaast neemt al het personeel op Schiphol twee minuten stilte in acht.

Personeel stopt met werken

De medewerkers bij de banen, platformen, servicebalies en bagagebanden stoppen om acht uur even met hun werk. Ook de muziek in winkels en horeca gaat uit. De herdenking wordt meerdere keren aangekondigd op het vliegveld.

Door heel Nederland staan de meeste vervoersbedrijven stil bij de Nationale Dodenherdenking. Treinen, bussen en trams rijden dan niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schiphol op slot tijdens Dodenherdenking
Sluiten