Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 mei 2019

Rutte maakt in Berlijn kennis met opvolger Merkel

Minister president Mark Rutte is donderdag in Berlijn voor de officiele kennismaking met Annegret Kramp-Karrenbauer. Zij is de nieuwe leider van de partij CDU en volgt hiermee Angela Merkel op. Als partijleider maakt Kramp-Karrenbauer grote kans om ook in de voetsporen van Merkel als bondskanselier te treden.

Merkel kondigde vorig jaar in oktober al aan dat dit haar laatste termijn als bondskanselier zou worden. In december nam Karrenbauer het stokje als partijleider over van Merkel die het na achttien jaar doorgaf. Merkel trad in 2005 aan als eerste vrouwelijke regeringsleider en eerste vrouwelijke partijleider van de christendemocratische CDU.

Werklunch

Rutte heeft donderdag een werklunch met Merkel. Tijdens de lunch overleggen zij over de bijeenkomsten van Europese staats- en regeringsleiders op 28 mei en 20 en 21 juni. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst wordt er gepraat over: migratie, klimaat, interne markt en veiligheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rutte maakt in Berlijn kennis met opvolger Merkel
Sluiten