Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 mei 2019 / 06:28 uur

Rondvaartboot in Boedapest kapseist en zinkt

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is woensdagavond een rondvaartboot gekapseisd en daarna gezonken. Daarbij zijn zeven mensen om het leven gekomen en worden er nog steeds 21 opvarenden vermist. De Hongaarse reddingsdiensten hebben weinig hoop dat er nog overlevenden worden gevonden van het bootongeluk op de Donau.

Zeven mensen zijn levend uit het water gehaald. Ze hebben allen onderkoelingsverschijnselen, maar maken het naar omstandigheden goed.

In totaal waren er 35 mensen aan boord, waarvan 33 toeristen uit Zuid-Korea en twee bemanningsleden. Aan boord bevonden zich volgens getuigen ook kinderen.

Aanvaring

Het ongeluk gebeurde op de rivier de Donau in de hoofdstad Boedapest ter hoogte van het parlementsgebouw. De oorzaak van het ongeluk is waarschijnlijk een aanvaring met een ander vaartuig. Het was op het moment van de botsing slecht weer met harde regen.

Grote reddingsactie

Een grote reddingsoperatie is aan de gang, waarbij tientallen hulpverleners zijn betrokken. Andere boten helpen daarbij door hun lichten te schijnen op de plaats waar de boot is gezonken. Duikers zoeken naar de vermisten, maar hun werk wordt bemoeilijkt door het hoge waterpeil en de sterke stroming van de Donau. Dat is veroorzaakt door de hevige regenval de afgelopen weken.

Een van de overlevenden is uit het water gehaald bij een brug op zo’n drie kilometer van de plek van het ongeluk.

Rondvaartboot in Hongarije kapseist en zinkt
Een grote reddingsoperatie is aan de gang, waarbij tientallen hulpverleners zijn betrokken. Andere boten helpen daarbij door hun lichten te schijnen op de plaats waar de boot is gezonken. /ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rondvaartboot in Boedapest kapseist en zinkt
Sluiten