Metro
Metro Nieuws 28 mei 2019 / 20:44 uur

Rabbijnen vragen om Joodse emoji’s

De Joodse Conferentie van Europese Rabbijnen heeft dinsdag een oproep gedaan aan de emojiraad, Unicode Consortium, om Joodse emoji’s te introduceren. Dat meldt de Jewish Telegraphic Agency.

De orthodox-Joodse rabbijnen vragen Unicode in een brief om emojis toe te voegen van mannen met keppeltjes en vrouwen met traditionele Joodse hoofdbedekking. De organisatie vindt het jammer dat er wel emoji’s zijn van vrouwen met een hoofddoek, maar dat „de Joden zijn vergeten”.

Gelijkheid

Het zou belangrijk zijn voor de „gelijkheid en het beëindigen van discriminatie” om de Joodse emoji’s in te voeren. „De Whatsapp-applicatie wordt dagelijks door miljoenen burgers wereldwijd gebruikt, waaronder veel jonge mensen”, valt er te lezen in de brief.

Verschil op lange termijn

Het is volgens de organisatie belangrijk om aandacht te besteden aan dit onderwerp. „Gelijkheid en het beëindigen van discriminatie begint met de kleine dingen. In dit geval lijkt het iets heel kleins, maar kan op de lange termijn het verschil maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rabbijnen vragen om Joodse emoji’s
Sluiten