Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie zoekt Hagenaar (27) voor drie doden

De 27-jarige Thijs Hermans wordt gezocht door de politie. Hermans komt uit Den Haag, maar zou veelvuldig in Zuid-Limburg verblijven. De man wordt ervan verdacht dat hij op 7 mei op de Brunssummerheide bij Heerlen twee personen, een 68-jarige man een een 63-jarige vrouw heeft gedood. Ook wordt hij ervan verdacht dat hij op 4 mei een 56-jarige vrouw heeft gedood in de Scheveningse Bosjes in Den Haag.

Geweldsmisdrijf

De politie waarschuwt de man niet zelf te benaderen in verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid, maar direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 te bellen. De politie heeft woensdagavond een foto van de verdachte verspreid. Woordvoersters van de politie Limburg willen geen verdere toelichting geven.

Hoe de man en de vrouw dinsdag op de Brunssummerheide om het leven zijn gebracht, is nog onduidelijk. Volgens een wandelaar die zijn hond uitliet en beide slachtoffers vond, zouden ze met een mes gestoken zijn. De politie sprak aanvankelijk ook van een steekpartij, maar wijzigde dit later in een geweldsmisdrijf.

Tientallen tips

Eerder woensdag maakte de politie bekend dat er 16 tips zijn binnengekomen over de Brunssummerheide nadat er dinsdagavond aandacht aan was besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook over de 56-jarige vrouw die afgelopen zaterdag dood werd gevonden in de Scheveningse bosjes in Den Haag ontving de politie tientallen tips.

De vrouw werd gevonden naast haar bakfiets op het Galgenpad, niet ver van het World Forum The Hague. Het slachtoffer is van oorsprong een Japanse. Zij woonde in de wijk Stadhoudersplantsoen in Den Haag. Ze was in het Scheveningse Bos om haar twee honden uit te laten. Vanaf haar woning is het ongeveer tien minuten fietsen naar de plek waar ze werd gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.