Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Politie zet traangas in bij protesten Parijs

In het centrum van Parijs kwamen woensdag, op de Dag van de Arbeid, tienduizenden vakbondsleden en ‘gele hesjes’ samen, om te protesteren tegen het beleid van de Franse president Emmanuel Macron. Daarop heeft de politie traangas ingezet tegen betogers in Parijs. De politie hield in totaal 330 mensen aan.

Op 1 mei zijn ieder jaar veel bijeenkomsten in grote steden omdat het de ‘Dag van de Arbeid’ is. Veel mensen zijn dan vrij en gaan de straat op.

Traangas

Er waren woensdag veel gemaskerde demonstranten op straat. Zij werden teruggedrongen door het traangas en besloten daarop de politie te bekogelen. Meer dan 7400 politieagenten waren ingezet met orders van president Macron ‘een uiterst standvastige houding’ aan te nemen bij geweldsconfrontaties. De politie hield uiteindelijk 330 mensen aan en deed meer dan 17.000 preventieve checks in Parijs.

Anarchistische demonstranten

De Franse regering waarschuwde dinsdag al voor anarchistische demonstranten die de jaarlijkse 1 mei-mars zouden verstoren. Ze rekenden op ongeveer 2000 kwaadwillenden. De regering zei hard op te zullen treden tegen relschoppers. In totaal waren woensdag zo’n 40.000 demonstranten in Parijs de straat op gegaan, volgens schattingen van de media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.