Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 7 mei 2019 / 09:45 uur

Politie wil 17.000 agenten werven in 7 jaar

Goed nieuws voor mensen die nog een baan zoeken: de politie wil de komende zeven jaar 17.000 nieuwe politieagenten aannemen. Voor dat doeleinde begint dinsdag een grote wervingscampagne op internet, social media, televisie en op straat. IT’ers zijn ook hard nodig bij de politie.

Mens achter het uniform

Het uiteenlopende werk dat de agent dagelijks doet en het mens achter het uniform krijgt een grote rol in de campagnefilms. In de films vertellen agenten zelf over wat zij allemaal doen. Ook is er een speciale site voor de campagne, waarop informatie staat over de eisen die aan de politieopleiding zitten. Nieuwe agenten krijgen na de opleiding gegarandeerd een baan, benadrukt de politie.

Verhoogde capaciteit

Er is volgens de Politieacademie voldoende capaciteit om de komende jaren zoveel nieuwe agenten op te leiden. Per jaar kunnen er 2000 mensen aan de opleiding tot basisagent beginnen, maar dat aantal wordt tijdelijk opgeschroefd naar 2400. Dat meldt een woordvoerder van de academie. „Het wordt druk maar het is te doen."

De groei in leerlingenaantallen is mogelijk doordat er meer geld beschikbaar is en extra docenten worden aangetrokken. Ook komt er een zevende opleidingslocatie bij.

Een op de dertien gaat door

De politie hoopt dat veel mensen reageren, want na allerlei testen bij de selectieprocedure gaat in de regel maar één op de dertien kandidaten voor de agent op mbo-niveau door. Eenmaal op de opleiding is de uitval laag, aldus de woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie wil 17.000 agenten werven in 7 jaar
Sluiten