Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 mei 2019 / 13:49 uur

‘Overplaatsen van zedendelinquenten moet strenger’

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) laat weten dat zedenmisdadigers als Michael P. tegenwoordig pas mogen worden overgeplaatst van de cel naar een zorginstelling als hun vrijlating in zicht is. Bovendien moet de overplaatsing zorgvuldig zijn beoordeeld.

Dekker beloofde deze maatregelen te nemen nadat duidelijk was geworden dat Michael P., die verdacht wordt van de verkrachting van en moord op Anne Faber, te veel vrijheden genoot. Hij verbleef in een kliniek voor forensische zorg, maar mocht er geregeld op eigen houtje op uit.

Gevaar van herhaling

De instelling wist ook niet wat hij precies op zijn kerfstok had en hoe groot het gevaar van herhaling was. Voor een overplaatsing moet een gedetineerde aan strengere voorwaarden voldoen, schrijft Dekker aan de Tweede Kamer.

Het vergrijp waarvoor hij vastzit en het gevaar dat hij weer in de fout gaat moeten nauwkeurig worden bekeken. Ook moet de veroordeelde zelf op gesprek komen bij psychologen en gedragsdeskundigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Overplaatsen van zedendelinquenten moet strenger’
Sluiten