Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 mei 2019 / 05:31 uur

Opnieuw bevingen in Groningen

In de nacht van woensdag op donderdag hebben zich weer twee aardbevingen voorgedaan in Groningen. Deze waren met een kracht van 0.9 en 1.1. wel veel lichter dan de beving van woensdag (3.4). Dat meldt het KNMI.

Veertiende deze maand

Het epicentrum lag beide keren bij de stad Groningen. De bevingen deden zich voor op een diepte van 3 kilometer. Het waren al de dertiende en veertiende beving deze maand. Maandag was er ook een bij de stad Groningen (0.5).

Vrijwel elke week doen zich lichte bevingen voor in het noorden. De beving van woensdag was de zwaarste in tijden. Daarvan lag het epicentrum bij Westerwijtwerd.

Versterking

De burgemeesters van zeven getroffen gemeenten in Groningen willen dat alle versterkingsadviezen voor huizen per direct worden uitgevoerd zonder herbeoordeling. Dat melden ze in een gezamenlijke verklaring.

Wanneer de ministers Eric Wiebes (Economische Zaken) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) naar Groningen komen zullen de burgemeesters aan hen duidelijk maken wat de gewenste stappen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw bevingen in Groningen
Sluiten