Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Ooievaar vanuit auto doodgeschoten in Overijssel

In De Lutte in Overijssel is vannacht een ooievaar doodgeschoten. Volgens getuigen werd er vanuit een grijze auto op het mannetje geschoten. Het ooievaarsvrouwtje werd niet geraakt en heeft de aanval overleefd.

Haar broedsel heeft waarschijnlijk minder geluk en kan als verloren worden beschouwd. „Ze redt het niet in haar eentje. Ze zal van het nest moeten om voedsel te halen", zegt een lid van de Vogelwerkgroep Losser.

Jachtgeweer

De politie vermoedt dat er met een jachtgeweer is geschoten, maar tast verder nog volledig in het duister. „Mensen die meer weten omdat ze iets hebben gehoord of gezien, worden verzocht zich bij ons te melden”, vertelt een politiewoordvoerster aan RTV Oost.

Bedankt voor alle reacties. Het ooievaars vrouwtje maakt het gelukkig goed. Alles wat we hebben waargenomen aan…

Posted by Evelien Wennink on Friday, May 3, 2019

Het nest is bovenop een speciaal door ProRail geplaatste paal gebouwd. Begin april bouwden de ooievaars tot drie keer toe hun nest op de bovenleidingmasten van het spoor. Daar werden de dieren vanwege de veiligheid weggejaagd.

Buurtbewoners

Buurtbewoners kunnen er nog niet bij dat iemand in het holst van de nacht op de vogels staat te schieten. „In mijn weiland, vlak bij mijn huis waar ik me veilig voel, lopen schieten? Hierheen komen om zoiets te doen. Dan heb je ze echt niet allemaal op een rijtje. En dan te bedenken dat hier dagelijks wel honderd mensen, met veel kinderen, zich liepen te vergapen aan het broedende paartje. Treurig is het, dieptreurig,” meldt een buurtbewoner aan De Telegraaf. Om er vastbesloten aan toe te voegen: „Voor diegene en mezelf is het achteraf gezien beter dat ik ’m niet in handen heb gekregen, dat ik hem niet heb kunnen pakken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.