Metro
Metro Nieuws 23 mei 2019 / 11:22 uur

Nu ook een Uber-duikboot: naar Great Barrier Reef

Uber is sinds kort niet meer alleen goed om van de club naar huis te komen, nee, je kunt nu ook met een Uber-duikboot het Great Barrier Reef bewonderen. Vanaf maandag kunnen toeristen via de normale Uber-app een tripje naar het Great Barrier Reef in de Australische staat Queensland boeken, melden Australische media.

De duikboot heeft de toepassende naam ‘scUber’ gekregen en werkt op batterijen. Het is wel krapjes: er is slechts plek voor twee passagiers per keer. De duikboot gaat tot een diepte van 30 meter.

Spectaculair uitzicht

Als je zo’n ritje wil maken moet je wel snel zijn, de eerste deelduikboot ter wereld is namelijk maar vier weken beschikbaar. Maar als het je lukt om een plekje te veroveren ben je zeker van een spectaculair uitzicht van 180 graden op het koraalrif. Je moet er ook flink wat duiten voor neerleggen: per persoon kost het avontuur 1500 Australische dollar (925 euro).

Het mag dus wast kosten, maar je krijgt er ook wat voor terug. Zo word je in Gladstone opgehaald met een Tesla en naar de luchthaven vervoerd. Daarna vlieg je per helikopter naar Heron Island, waar je in de duikboot stapt.

De ‘scUber’, een partnerschap tussen Uber en Tourism and Events Queensland, opereert de komende twee weken in het zuiden van het Great Barrier Reef en trekt daarna noordelijk naar Port Douglas.

Koraalverbleking

De scUber maakt deel uit van Project Barry, een initiatief dat toeristen weer naar het Great Barrier Reef wil lokken. Het doel is om toeristen te laten beseffen dat het rif nog steeds de moeite waard is, ondanks de koraalverbleking. Onder andere overbevissing, de opwarming van de aarde en de mijnbouw zorgt voor het verbleken van koraal.

Gelukkig heeft de duikboot geen negatieve impact op het rif, meldt Uber. Bij elke boeking wordt een deel van het geld aan de milieuorganisatie Citizens of the Great Barrier Reef geschonken. Die zet zich in voor de conservering van het rif. Volgens minister van Toerisme Kate Jones is het de eerste keer dat toeristen het koraalrif vanuit een duikboot kunnen ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nu ook een Uber-duikboot: naar Great Barrier Reef
Sluiten