Metro
Metro Nieuws 22 mei 2019 / 15:29 uur

Nederlanders drinken te veel

Ondanks het advies van de Gezondheidsraad om geen of maximaal één glas alcoholhoudende drank per dag te drinken, wordt dat advies lang niet door iedereen opgevolgd.

Volgens berekeningen van het Trimbos-instituut wisten slechts twee op de vijf volwassen (39,8 procent) zich hieraan te houden. Het zou gaan om 30 procent van de mannen tegenover ongeveer de helft van de vrouwen.

Overschrijden limiet

RTL Nieuws schrijft dat hoogopgeleiden de drankjeslimiet vaker overschrijden dan lageropgeleiden. Het zou gaan om 30 procent tegenover ruim 53 procent. Wel is er sprake van een stijging van het aantal mensen dat het gezondheidsadvies serieus neemt. Zo dronk in 2014 nog 37,4 procent dagelijks hoogstens één glas.

Uit gegevens van het Trimbos-instituut blijkt dat 8,2 procent van de Nederlands een overmatige drinker is en 9 procent een zware drinker. Als vrouw doe je aan overmatig drinken als je meer dan veertien glazen per week drinkt. Voor een man ligt dat aantal op 21 glazen per week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlanders drinken te veel
Sluiten