Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 17 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Na A’dam en R’dam nu ‘Het Tilburg Project’?

Na de immens succesvolle seizoenen van The Amsterdam Project en Het Rotterdam Project van Beau van Erven Dorens, is het wachten op de volgende reeks afleveringen waarin de presentator daklozen helpt.

Nu de hoofdstad in 2016 en Rotterdam in 2018 afgevinkt zijn, leek een overstap naar een stad als Utrecht of Den Haag logisch, maar niets lijkt minder waar. Volgens het Brabants Dagblad is de geliefde presentator namelijk in Tilburg gespot.

Hij zou zich daar het lot aantrekken van Rigo, een dakloze die instanties maar niks vindt. Als Beau het volgende seizoen inderdaad in Tilburg draait, kan hij aan Rigo dus nog weleens een flink kluif beleven.

De Sleutel

Op de website van RTL valt te lezen dat Beau volgend jaar niet één stad het decor maakt van zijn serie, maar daklozen uit zes steden helpt. Eén dakloze per stad. Zij krijgen geen geld meer, maar de sleutel van een appartement. Het programma heet vanaf dan ook toepasselijk ‘De Sleutel’.

„‘De Sleutel’ gaat verder waar ‘Het Rotterdam Project’ ophoudt", schrijft de zender. „Wat gebeurt er met de dakloze als hij na jaren op straat opeens in een huis zit? Hoe gaat hij om met de regels van de samenleving, de sociale controle, de eenzaamheid, het huishouden en de verantwoordelijkheid van een nieuwe kans?"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.