Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 mei 2019 / 10:59 uur

Moordverdachte Thijs H. blijft in de cel

Thijs H. blijft langer vastzitten. Dit heeft zijn advocaat Serge Weening laten weten. H. wordt verdacht van het ombrengen van drie wandelaars in Den Haag en Heerlen. De rechtbank in Roermond, waar H. aan de rechter-commissaris is voorgeleid, kon het verlengen van het voorarrest nog niet bevestigen.

Vijftig mensen op onderzoek

H. wordt verdacht van het doden van twee mensen op de Brunssummerheide op 7 mei en een 56-jarige vrouw in de Scheveningse Bosjes in Den Haag op 4 mei. Hij werd vorige week woensdag opgepakt in Zuid-Limburg.

Politie en het Openbaar Ministerie hebben in totaal ongeveer vijftig mensen op de zaak gezet. De onderzoeksteams in Den Haag en Limburg werken nauw met elkaar samen. Ze trekken onder meer tips en informatie uit het passantenonderzoek in Den Haag na.

Alleen contact met advocaat

In Limburg is het aantal tips volgens het OM tot en met het weekend opgelopen tot 280. In Den Haag is het aantal niet precies bekend en wordt nog informatie nagetrokken van passanten op de plek waar de vrouw is omgebracht. De verdachte zit in beperkingen, dat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moordverdachte Thijs H. blijft in de cel
Sluiten