Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 mei 2019

Mont Blanc jaagt klimmers berg af met extra regels

Klimmen tot daar waar het koud is is hot. De voorbije weken waren er al veel berichten over chaos op de Mount Everest. Nu zijn er ook maatregelen genomen voor de Alpentop van de Mont Blanc.

Bergbeklimmers mogen alleen nog de Mont Blanc beklimmen als ze een kamer hebben geboekt in een van de hutten op de flanken van de hoogste berg van Europa. Dat hebben de Franse autoriteiten besloten in een poging de overbezetting op de berg tegen te gaan.

25.000 klimmers

De Alpenpiek trekt jaarlijks bijna 25.000 klimmers. De dagelijkse drukte leidt tot oplaaiende gemoederen en ongebreideld illegaal kamperen. Vanaf zaterdag moeten mensen die hopen de 4810 meter hoge berg via de standaardroute te beklimmen, een kamer in een van de drie schuilhutten boeken als hun beklimming een overnachting omvat, wat meestal het geval is.

Vrijdag kwam nog een 25-jarige Slowaak om het leven nadat hij 250 meter naar beneden was gevallen aan het begin van de standaardroute, die ook wel bekendstaat als Route Royale. Vorig seizoen kwamen vijftien klimmers op de berg om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mont Blanc jaagt klimmers berg af met extra regels
Sluiten