Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 16 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Man rijdt in op groep kinderen bij avondvierdaagse

Een 58-jarige man is woensdagavond ingereden op een groep kinderen en volwassenen die meededen aan de avondvierdaagse in Westerbork in Drenthe. Een kind kon net op tijd in veiligheid worden gebracht. De man is opgepakt en zit vast voor poging tot doodslag.

De kinderen liepen gisteravond de avondvierdaagse toen er opeens een auto kwam aanrijden. Een begeleider wist een kind net op tijd in veiligheid te brengen, maar werd daarbij door de zijspiegel van de auto in de rug geraakt. Verder raakte er niemand gewond. „Het had allemaal heel anders kunnen aflopen", zegt een woordvoerder van de politie.

Piepende banden

Volgens de politie waren de kinderen erg geschrokken van de auto die heel hard reed met piepende banden. Het is nog niet bekend wat het motief was van de verdachte. Het incident gebeurde bij Het B.G. van Weezelplein, midden in het dorp.

De man, een inwoner van Westerbork, werd herkend door dorpsgenoten en kon worden gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man rijdt in op groep kinderen bij avondvierdaagse
Sluiten