Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 8 mei 2019 / 13:29 uur

Man opgepakt voor doodschieten rapper Feis

Woensdagochtend is in het Limburgse Kerkrade een 25-jarige Rotterdammer aangehouden, die ervan wordt verdacht rapper Feis te hebben neergeschoten. Op nieuwjaarsdag werden Faissal Mssyeh (de echte naam van Feis) en zijn broer op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam onder vuur genomen.

Feis kwam om het leven, zijn broer raakte zwaargewond. De politie denkt dat ze zijn beschoten vanwege „een onbenullige kroegruzie”. Direct na het schietincident startte de politie een groot onderzoek. Twintig rechercheurs werkten maandenlang aan de opsporing van de verdachte.

Beloning

In februari bracht de politie de identiteit van de vermoedelijke verdachte naar buiten. Sinds 7 mei stond hij – Silfano M. bijgenaamd ‘Fano’ – op de nationale opsporingslijst.

Dinsdagavond deed de moeder van de rapper nog een emotionele oproep in het programma Opsoring Verzocht en maakte het Openbaar Ministerie bekend een beloning van 15.000 euro uit te loven voor de tip die leidde naar de schutter. Het is niet bekend of die beloning nu wordt uitgekeerd. Ook is niet bekend hoe de politie de man uiteindelijk op het spoor is gekomen.

De verdachte zit nu in volledige beperking. Dat betekent dat hij geen contact met de buitenwereld mag hebben, maar alleen met zijn advocaat. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of hij langer blijft vastzitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man opgepakt voor doodschieten rapper Feis
Sluiten