Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 8 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Man krijgt levenslang voor ‘goulash-moord’

In Wenen is een 64-jarige Oostenrijker tot levenslang veroordeeld voor de moord op een prostituee. Alfred U. gebruikte vervolgens de lichaamsdelen van zijn slachtoffer om goulash te maken.

Het verminkte lichaam van de vrouw (28) is vorig jaar aangetroffen in het Neusiedler-meer. U. heeft toegegeven dat hij de sekswerker ongeveer twee weken eerder om het leven had gebracht tijdens een ruzie in zijn huis. „Ik wist dat ik een fout had gemaakt. Maar ik wilde niet opnieuw de gevangenis ingaan", vertelde hij tijdens zijn proces.

Gewone zaak

De man bekende dat hij lichaamsdelen verwerkte in een gerecht. Hij was van plan „dat op een dag misschien een keer te proeven." U. heeft al een groot deel van zijn leven achter de tralies doorgebracht vanwege een reeks seksuele delicten.

De advocate van de man gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Ze stelde dat geen sprake was van moord met voorbedachten rade. „Zonder het walgelijke verhaal over het toetakelen van het lichaam en de goulash, was het een gewone zaak geweest", aldus de raadsvrouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.